ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Μόνο προκλητική μπορεί να θεωρηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που υποχρεώνει τους φορείς του δημοσίου και της τοπικής διοίκησης, για να καλυφθούν οι δόσεις προς τους δανειστές, να καταθέσουν τα ταμειακά τους υπόλοιπα στην Τράπεζα της Ελλάδας, την ίδια μέρα που άλλη ΠΝΠ χαρίζει πρόστιμα εκατομμυρίων σε μεγαλοεπιχειρηματίες και λαθρέμπορους.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ(ΤΡΟΪΚΑ) – ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης να «βάλει χέρι» στα λιγοστά αποθέματα των Σχολικών Επιτροπών, των ΑΕΙ – ΤΕΙ , του πρώην Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, των βρεφονηπιακών σταθμών, τον Οργανισμών Πολιτισμού και αθλητισμού κ.α. βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την λειτουργία των δομών της δημόσιας Παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Την ίδια στιγμή που όλα τα σχολεία βρίσκονται σε κατάσταση χρεωκοπίας και δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα στοιχειώδη (ρεύμα, νερό, θέρμανση), η απόφαση αυτή έρχεται να επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση εις βάρος των παιδιών μας και των λαϊκών οικογενειών. Αντί να υπάρξει γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία, διαγραφή όλων των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις πρώην ΔΕΚΟ, δωρεάν ρεύμα και νερό στα σχολεία, άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, μονιμοποίηση των καθαριστριών, συντήρηση των υπαρχόντων σχολείων και ανέγερση νέων, η κυβέρνηση με την απόφαση αυτή ανοίγει διάπλατα την πόρτα της πλήρους ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας παιδείας.
Ότι έχει απομείνει από το δημόσιο σχολείο θα περάσει στα χέρια των εμπόρων – κυνηγών κέρδους, με τραγικές συνέπειες για το μέλλον των παιδιών μας

H άρνηση καταδίκης του ΠΝΠ στη συνεδρίαση της Ένωσης Γονέων Ηλιούπολης, από την πλειοψηφία (“Αγωνιστική Πρωτοβουλία” και “Γονείς της Ηλιούπολης”), με τη δικαιολογία ότι «… είμαστε όλοι «απλοί γονείς» που ενδιαφερόμαστε για το «καλό των παιδιών μας», δεν καταδικάζουμε, ούτε καν ασχολούμαστε με την αρπαγή των χρημάτων από τις σχολικές επιτροπές επειδή αυτό θεωρείται πολιτική»!!! είναι ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση και στηρίζει άμεσα την απόφαση της κυβέρνησης, και όχι το «καλό των παιδιών μας». Θέλουν το γονεϊκό κίνημα κλακαδόρο και δεκανίκι της κυβέρνησης που θα συναινεί στις αντιλαϊκές αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις που θα παίρνει.

Δεν μπορούμε εμείς οι γονείς να κρατάμε στάση αναμονής και όταν επιβεβαιώνεται το χειρότερο σενάριο, να λέμε «ότι έγινε, έγινε» ας ζήσουμε με ψίχουλα ή απλώς να ανησυχούμε και να δυσανασχετούμε. Χρειάζεται να παλέψουμε για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που έχουμε στην παιδεία γιατί η μόρφωση των παιδιών μας δεν είναι μόνο ζήτημα γνώσεων και επαγγελματικής αποκατάστασης αργότερα αλλά κύρια ζήτημα ζωής.
Καλούμε λοιπόν τους συλλόγους γονέων, να αντιδράσουν και να απαιτήσουν τα χρήματα του λαού να δοθούν για τις ανάγκες των σχολείων, των παιδικών σταθμών και των κοινωνικών δομών.

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2015/05/27/%ce%ba%ce%b1%cf%84%cf%89-%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bb%ce%b1%ce%bf%cf%85/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s