Παράσταση διαμαρτυρίας της ΑΣΓΜΕ στα υπ. Εσωτερικών και Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) την Πέμπτη 26 Φλεβάρη στις 2 το μεσημέρι, στα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, για διεκδίκηση ενός γεύματος σε όλα τα παιδιά, δωρεάν μεταφορά των μαθητών, και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές, με ευθύνη του κράτους.

Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που πήραν πρωτοβάθμια σωματεία και σύλλογοι, για να αποτελέσει η 26η Φλεβάρη μέρα πανελλαδικής δράσης γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών. Στην κινητοποίηση καλούν επίσης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Έλλη Αλεξίου» και η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ:

«Η ΑΣΓΜΕ χαιρετίζει την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων γονέων, να αποτελέσει η 26η Φλεβάρη μέρα πανελλαδικής δράσης γονιών – εκπαιδευτικών – μαθητών, με κύρια αιτήματα:

  • Να δοθεί εδώ και τώρα ένα γεύμα για όλα τα παιδιά

  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους

  • Δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στη χώρα μας. Σχεδόν 25.000 παιδιά δεν έχουν εμβολιασθεί. Χιλιάδες παιδιά στα σχολεία της χώρας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σωστής διατροφής, είτε γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι, είτε γιατί το οικογενειακό εισόδημα δεν καλύπτει τις ανάγκες.

Στον 21ο αιώνα είναι άμεση ανάγκη και σαφής δυνατότητα, να σιτίζονται όλοι οι μαθητές στο σχολείο.

Μαθητές μας ζούνε σε σπίτια χωρίς ρεύμα, δεν έχουν ασφάλιση, έρχονται πεινασμένα στο σχολείο. Εκατοντάδες μαθητές ανά την Ελλάδα κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο για τη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξοδεύει τεράστια κονδύλια για την προώθηση της αξιολόγησης (3,5 εκατ. ευρώ), των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Αποδεικνύεται ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για τις ανάγκες των μαθητών μας. Αυτή είναι η ΕΕ, και να πού πάνε τα περιβόητα κονδύλιά της!

Καλούμε τους Συλλόγους, τις Ενώσεις της Αττικής, μέσα από αποφάσεις ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων, να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 26 Φλεβάρη στις 14.00 στο υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27), και στη συνέχεια στο υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17). Αντίστοιχες πρωτοβουλίες να παρθούν παντού σε όλη την Ελλάδα.

Απέναντι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, να αντιτάξουμε τον κοινό μας αγώνα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά μας.

Να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση και στην «ανάπτυξή τους». Το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν», να πάρει σάρκα και οστά».

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2015/02/21/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%83%ce%b3%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b1/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s