Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ: Για την άρνηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ να γίνουν ΓΣ στις Ενώσεις

Τη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ και συγκεκριμένα των παρατάξεων ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ, που αρνήθηκαν την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ, καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Γενική Συνέλευση ενός σωματείου, μίας ΕΛΜΕ αποτελεί μία πολύ ουσιαστική διαδικασία, ίσως την πιο σημαντική, στη ζωή ενός συνδικάτου.

Στη Γενική Συνέλευση θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις (π.χ. τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τις εξαγγελίες Κατρούγκαλου για το νέο μισθολόγιο και την αξιολόγηση, για το γεγονός ότι δεν δεσμεύτηκε πως θα γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους όλοι οι διαθέσιμοι και προπαντός οι 250 απολυμένοι του Δημοσίου από τους Οργανισμούς κ.ά.).

Στη Γενική Συνέλευση μπορεί και πρέπει ο κάθε συνάδελφος να πει τη γνώμη του, να κρίνει τη Διοίκηση του σωματείου του και της Ομοσπονδίας του.

Στη Γενική Συνέλευση θα γίνει συζήτηση γύρω από τα αιτήματα, τους στόχους και την κατεύθυνση του αγώνα, θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και η πορεία του σωματείου.

Μέσα από τη Γενική Συνέλευση παίρνει σάρκα και οστά η συμμετοχή κάθε συνάδελφου στη ζωή και στη δράση του σωματείου του.

Ιδιαίτερα σήμερα, που τα χιλιάδες προβλήματα στα σχολεία παραμένουν, που ετοιμάζεται νέα συμφωνία, νέο μνημόνιο ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους «εταίρους» της, δηλαδή νέα αντιλαϊκά μέτρα, που μας καλούν να ξεχάσουμε όσα χάσαμε, να ζήσουμε με «λιτό βίο» και να πληρώσουμε «πατριωτικά» τον ΕΝΦΙΑ, η συζήτηση στα σωματεία, το ζωντάνεμα των συλλογικών -δημοκρατικών διαδικασιών είναι προϋπόθεση για την ανασύνταξη του κινήματος.

Στη βάση αυτή, στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν πρόταση για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ τη βδομάδα 24-27/2 ή ακόμα και τη βδομάδα 2-5/3.

Την πρόταση αυτή καταψήφισαν οι ΣΥΝΕΚ, που πρότειναν οι Γενικές Συνελεύσεις να γίνουν σε περίπου … ένα μήνα (λίγο πριν το Πάσχα), καθώς και η ΔΑΚΕ.

Με λίγα λόγια, μας είπαν … καλό Πάσχα.

Τα προβλήματα όμως είναι εδώ, δεν έφυγαν με την εναλλαγή κυβέρνησης, π.χ. τα χιλιάδες κενά στα σχολεία. Δεν πρέπει να παλέψουμε για τη λύση τους; Δεν πρέπει να παλέψουμε για την ανάκτηση των απωλειών, όπως π.χ. το άμεσο ξεπάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων;

Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ φαίνεται πως θέλει τον κόσμο θεατή των εξελίξεων, στη γωνία.

Θέλει το κίνημα ή στην αδράνεια ή ουρά της νέας συγκυβέρνησης.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων. Να δουλέψουν καλά για την προετοιμασία τους. Να υπερνικήσουν εμπόδια και δυσκολίες, που θέτει και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, αλλά και η χρόνια απαξίωση των μαζικών διαδικασιών.

ΥΓ: 10 μέρες από τη διατύπωση του αιτήματος, η νέα πολιτική ηγεσία αρνείται μέχρι στιγμής να συναντηθεί με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ. Το ΠΑΜΕ έθεσε στο ΔΣ ερωτήματα γύρω από τη στάση του υπουργείου και ζήτησε να γίνει άμεσα η συνάντηση με τον υπουργείο Παιδείας, η οποία το τελευταίο διάστημα συνεχώς αναβάλλεται…».

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2015/02/21/%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%b9/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s