ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΤΗΣ ΗΜΙΜΑΘΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

"Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων" Ηλιούπολης

«Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων» Ηλιούπολης

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της, του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. – βάζει στο εκτελεστικό απόσπασμα το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών μας καιρό τώρα.
Χιλιάδες σχολεία έκλεισαν και αναμένονται και καινούργιες συγχωνεύσεις και καταργήσεις. Έχουμε δει παιδιά υποσιτισμένα, στοιβαγμένα σε ακατάλληλες αίθουσες, χωρίς θέρμανση. Τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών και αναλώσιμων, ατέλειωτες χαμένες ώρες μαθημάτων. Στον αντίποδα οι μ.κ.ο κάνουν πάρτυ, προωθώντας προγράμματα της Ε.Ε. με τις ευλογίες και την παραίνεση του υπουργείου Παιδείας. Συγχωνεύσεις δρομολογούνται, όπως αυτή του 9ου Δημοτικού Ηλιούπολης με το 3ο Υμηττού, αλλά χάρη στην μαζική αντίδραση των γονιών, μπόρεσε να σταματήσει (έστω και προσωρινά).
Το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο διαχωρίζει από νωρίς τα παιδιά που θα περάσουν στην Ανώτερη Εκπαίδευση, στέλνοντας τα υπόλοιπα φθηνό εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις και σε διαρκή αναζήτηση δεξιοτήτων με τη στρατηγική της Δια Βίου Μάθησης.
Αυτό είναι το Νέο Σχολείο. Ένα σχολείο πολύ φθηνό για το κράτος, αλλά πολύ ακριβό για τους γονείς, ένα σχολείο κερδοφόρο στις επιχειρήσεις και με διαφοροποιημένο ανά περιοχή – σχολείο – τάξη. Είναι ένα σχολείο που τσακίζει τα κεκτημένα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο την αξιολόγηση τόσο για τους ίδιους όσο και για τη σχολική μονάδα.
Η αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη για ενιαίο σχολείο, βασικό, υποχρεωτικό για όλα τα παιδιά αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν. Αν αυτό θέλανε, θα έδιναν τα 3,5 εκ. € που μας έχει στοιχίσει η αξιολόγηση μέχρι σήμερα για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, για να σιτιστούν και να εμβολιαστούν οι μαθητές κ.ο.κ. Καλό σχολείο θα είναι αυτό που θα βρίσκει μόνο του χρήματα για τις ανάγκες του, θα διαμορφώνει εκπαιδευτικά προγράμματα, θα έχει «φρόνιμους μαθητές», επιτυχίες, ο …καλός εκπαιδευτικός θα είναι ο σκυφτός εκπαιδευτικός, που θα προωθεί με ζήλο διάφορα προγράμματα ακόμη και αν αυτά είναι επικίνδυνα για την υγεία των μαθητών (π.χ. ΕΥ ΖΗΝ) και ο κακός εκείνος που θα τιμά τον παιδαγωγικό του ρόλο. Θα αξιολογείται και ο μαθητής, θα του φτιάχνουν φάκελο από κούνια.
Το Υπουργείο με την ψηφιακή πλατφόρμα My School θα εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να φακελώνει και να προδιαγράφει την πορεία των νέων ανθρώπων, να συνδέει τη σχολική μονάδα με το χορηγό της, να μπορεί να συμπτύσσει τμήματα, να συγχωνεύει σχολεία, να κατανέμει το προσωπικό των σχολείων (κάνοντάς τα λάστιχο), να κατηγοριοποιεί τους μαθητές και τις σχολικές μονάδες, για να μας φέρνει προ τετελεσμένων. Προκειμένου μάλιστα να μην υπάρξουν «απρόοπτα» και αντιδράσεις ως προς την εφαρμογή του Νέου Σχολείου, έχει ήδη προηγηθεί (6-2-2014) σχετική εγκύκλιος από τη ΓΑΔΑ προς τα αστυνομικά τμήματα, για επαφές με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για προβλήματα αρμοδιότητας της Αστυνομίας. Αυτή η τακτική θυμίζει παλιότερες εποχές μπορούν κάλλιστα να επιστρέφουν σε περιόδους κρίσης. Τα μαθητοδικεία καλά κρατούν και το δόγμα «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ» πρέπει να εμπεδωθεί πλήρως!! Και όποιος δεν συμφωνεί με τις αλλαγές στην εκπαίδευση ή διαμαρτύρεται για τη βαρβαρότητα που επικρατεί – μέσα και έξω από τα σχολεία πρέπει να σωπάσει τώρα!!
Σε κάθε περίπτωση,

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΑΠ’ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ!!!

ΚΑΛΟΥΜΕ:

• Τους συλλόγους γονέων, τις Ενώσεις, να ενημερώσουν τους γονείς, σχετικά με τις καταιγιστικές αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της Παιδείας και το Νέο Σχολείο.
• Καλούμε τους γονείς να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, να ανοίξει πλατιά το θέμα της Παιδείας όχι μόνο μέσα στο σχολείο αλλά και στη γειτονιά.
• Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν και να μην απαρνηθούν τον πρωταρχικό τους ρόλο, του παιδαγωγού. Έχουν την ευθύνη της νέας γενιάς και της κοινωνίας που οι σημερινοί μαθητές θα συγκροτήσουν ΑΥΡΙΟ!!!!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δημόσια δωρεάν εκπαίδευση με δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά.
• Ούτε 1 € από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων. Έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των οξυμένων άμεσων αναγκών των σχολείων.
• Να δοθεί τώρα ένα γεύμα σε κάθε μαθητή σε όλα τα σχολεία με ευθύνη των Δήμων ή του κράτους. Δωρεάν εμβολιασμός όλων των παιδιών.
• Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Καμία σύμπτυξη – συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. 15 μαθητές ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α’ και Β’ τάξεις Δημοτικού. 20 μαθητές στις υπόλοιπες.
• Να αποσυρθούν τώρα όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι για το Νέο Σχολείο της αγοράς, το Νέο Λύκειο και την αξιολόγηση!!!

Advertisements

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2014/04/01/%ce%bf%cf%87%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b5%ce%bf-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b1%cf%83-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b7%ce%bc%ce%b9/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s