ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στις εκλογές του Συλλόγου Γονέων είναι πολύ κρίσιμο εμείς οι γονείς να δώσουμε με μαζικό και αποφασιστικό τρόπο απάντηση αγώνα και ανυπακοής.

Το τι μέλλει γενέσθαι είναι ξεκάθαρο. Οι δαπάνες μειώνονται και σχεδιάζουν τα βάρη να περάσουν στους γονείς.

Οι αναδιαρθρώσεις προχωρούν, με συγχωνεύσεις, βιβλία που θα χρεώνονται, περικοπές μισθολογικού κόστους, απολύσεις εκπαιδευτικών, δήμους υπό επιτήρηση, με παραπέρα κτιριολογική εγκατάλειψη των σχολείων, υποβάθμιση και ανταποδοτικότητα των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών.

Όσο ξεδιπλώνονται τα αντιδραστικά μέτρα, τόσο περισσότερο  οργανώνονται και μάχονται οι γονείς, τόσο έρχεται στην επιφάνεια η πικρή αλήθεια ότι δεν είμαστε όλοι «απλοί γονείς», πως «το καλό των παιδιών» δεν το εννοούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Υπάρχουν και συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις γονέων που ταΐζουν αυταπάτες τους γονείς, πως… ακόμα και κάτω από την μπότα των ευρωμονόδρομων και των μνημονίων «κάποιες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν». Στηρίζουν με κάθε τρόπο τα κυβερνητικά μέτρα, πότε κατηγορηματικά και πότε με «κριτική» στα επουσιώδη, ασκώντας κυβερνητικό συνδικαλισμό. Έκρυβαν τις αλλαγές που έρχονταν, διασπούσαν την ενότητα του κινήματος.

Τι κίνημα και συλλόγους γονέων χρειαζόμαστε

ΑΡΑ, ΝΑΙ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΟΛΟΙ οι γονείς που ζούμε από τον ιδρώτα μας, αρκεί να στείλουμε στον πάτο του κινήματος όλους όσους υπονομεύουν την ενότητα ή προωθούν μια ενότητα στη βάση της υλοποίησης αυτής της αντιλαϊκής – μετεκπαιδευτικής πολιτικής.

Είναι χρέος του καθένα από μας να αρχίσει να ξεκαθαρίζει τις πολιτικές που τον συμφέρουν και να πάρει τη θέση του στους αγώνες. Δεν δικαιούμαστε να λέμε «δεν ξέραμε»… Να ξαναμπούμε μέσα στα σχολεία με βαθιά πολιτική άποψη παίρνοντας εκδίκηση απ’ όλους όσους σέρβιραν χρόνια τώρα το «όλοι οι πολιτικοί ίδιοι είναι» ή το «έξω τα κόμματα από τα σχολεία» και έβαλαν τη φτώχεια, την αμορφωσιά και τη Χρυσή Αυγή από το παράθυρο!

 

Δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Έχουμε εμπειρία και δράση. Αυτό βγαίνει από όλους αυτούς τους γονείς και τους συλλόγους που οργανωμένα πάλεψαν να πάει και το τελευταίο ευρώ των σχολικών επιτροπών για τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και των μαθητών, (π.χ. δωρεάν φωτοτυπίες των περσινών βιβλίων, αναλώσιμα για όλα τα παιδιά, δωρεάν ξενόγλωσσα για το Λύκειο, δωρεάν εκδρομές κ.ά.), πίεσαν τις Διευθύνσεις και το υπουργείο για να καλυφθούν εκπαιδευτικά κενά, προειδοποίησαν για τη θέρμανση, κατάφεραν με τη Λαϊκή Επιτροπή και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ», τον εμβολιασμό και έκδοση πιστοποιητικών υγείας των μαθητών χωρίς προϋποθέσεις από το ΙΚΑ Ηλιούπολης.

Όσοι θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας σ’ έναν καλύτερο κόσμο οφείλουμε να συντονίσουμε τα βήματά μας μαζί τους και να διεκδικήσουμε την Παιδεία και την κοινωνία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • 15% ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία.

  • Δωρεάν βιβλία, εδώ και τώρα, για όλα τα παιδιά. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων.

  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά. Να μη χαθεί ούτε μια εκπαιδευτική ώρα, με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών. Όλοι οι εργαζόμενοι στα σχολεία, με οργανική θέση.

  • 20 μαθητές ανά τμήμα.

  • Δωρεάν πετρέλαιο, αέριο, ρεύμα, νερό και τηλέφωνο στα σχολεία. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ και ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές.

  • ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ για να εξασφαλιστεί  η σίτιση όλων των μαθητών με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και τη δημιουργία όλων των αναγκαίων υποδομών.

  • Να εξασφαλιστεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους τους μαθητές ανεξάρτητα από την ασφάλιση των γονιών τους.

  • Αποκλειστικά Ενιαία – Δημόσια και Δωρεάν Αναβαθμισμένη εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέχρι τα 18 τους χρόνια που θα εξασφαλίζει σύγχρονη ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά.

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ

 

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2012

Advertisements

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2012/12/01/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%83-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b5%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%b9/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s