Ανακοίνωση – Κάλεσμα της Αγωνιστικής Συνεργασίας

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς όλα δείχνουν ότι τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα από πέρυσι.

Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του πολυδιαφημισμένου «νέου» σχολείου, λείπουν όλα όσα είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει στοιχειωδώς ένα σχολείο.

Με αφορμή την κρίση προωθούν τη λογική της αυτοσυντήρησης (βλ. αυτό-αξιολόγηση) της σχολικής μονάδας, όπου αν ο Δήμος ή ο γονιός δεν μπορεί να το συντηρήσει ή να προσελκύσει χορηγούς, θα κλείνει ή θα υποβαθμίζεται. Οι συγχωνεύσεις σχολείων ξεκίνησαν από πέρυσι και τα κατηγοριοποιημένα σχολεία είναι προ των πυλών. Ο εκπαιδευτικός θα καλείται να ζήσει με 600€ και θα γυρίζει από σχολείο σε σχολείο, για να συμπληρώσει ωράριο, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί ούτε το όνομα των μαθητών του.

Τούτο το “νέο σχολειό” που ήρθε μαζί με την κρίση είναι γνήσιο τέκνο των πολιτικών που εφαρμόστηκαν – χρόνια τώρα – κατ’ εντολή της ΕΕ και που η κρίση το έφερε πιο γρήγορα στο φως

Στα λαϊκά νοικοκυριά, τα χαράτσια διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, η ανεργία θερίζει στις εργατογειτονιές, οι μειώσεις μισθών είναι διαρκείς, τα παιδιά φτάνουν να στερούνται μέχρι και το φαγητό.

Η Αγωνιστική Συνεργασία καλεί τους γονείς, σε κάθε σχολείο, να οργανώσουν άμεσα τη δράση τους και να παρεμποδίσουν την εφαρμογή των αντιδραστικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης, να ορθωθεί τείχος λαϊκής αλληλεγγύης και αντιμετώπισης των καταστρεπτικών συνεπειών της κρίσης στη λαϊκή οικογένεια και να εκφραστεί έμπρακτη αλληλεγγύη στους άνεργους και τα παιδιά τους.

Καλεί τους γονείς να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τα βιβλία και για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης, αλλά να παρθούν πολιτικές αποφάσεις για να εξασφαλιστούν τα χρήματα για τη λειτουργία των σχολείων, απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές, αφορολόγητο πετρέλαιο κ.ά. Είναι, άλλωστε, πραγματική πρόκληση να απολαμβάνουν αφορολόγητο πετρέλαιο οι εφοπλιστές και να ξεπαγιάζουν τα παιδιά στις τάξεις.

«Ενας για όλους και όλοι για έναν», σας καλούμε όλους να πάρετε θέση σε ένα συμπαγές τείχος λαϊκής αλληλεγγύης.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ, κόντρα στο παζάρι ελπίδας των Μ.Κ.Ο. αλλά και των φασιστικών φωνών που δηλητηριάζουν την ενότητα των εργαζομένων και πουλάνε φιλανθρωπία.

Στηρίξτε τους αγωνιστές γονείς που διεκδικούν:

Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν 12χρονο σχολείο για όλους. – Δωρεάν γεύμα στο σχολίο για όλα τα παιδιά. – Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη της οικογένειας για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης – Να παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλα τα παιδιά.

Published in: on 07/10/2012 at 22:07  Σχολιάστε  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2012/10/07/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%83/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε