Για τα ξενόγλωσσα

Οι γονείς και οι μαθητές δεν μπορούν να δέχονται  σαν… φυσικό το να πληρώνουν από την τσέπη τους όσα οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια  έχουν στερήσει από τα σχολεία για να τα αποδώσουν με διάφορες μορφές στους ιδιώτες και το κεφάλαιο. Η ξένη γλώσσα είναι υποχρεωτική λένε από τη μια, όμως στο Γυμνάσιο – Λύκειο τα παιδιά αναγκάζονται να αγοράζουν τα βιβλία από το εμπόριο!  Ήδη σε σχολεία μας, ζητούν από τους μαθητές να πληρώσουν το βιβλίο αγγλικών, αρκετοί γονείς έχουν υποκύψει στον εκβιασμό και αγόρασαν βιβλία, να επιστραφούν αμέσως τα χρήματα.

Αρνούμαστε να καταβάλλουμε έστω κι ένα ευρώ για την αγορά οποιουδήποτε σχολικού βιβλίου. Κάτι τέτοιο όχι μόνο απεμπολεί το δικαίωμα των μαθητών στη δημόσια δωρεάν παιδεία, αλλά διευκολύνει τα σχέδια για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της παιδείας. Είναι φανερό ότι μόνο σαν υποκριτικές μπορεί να θεωρηθούν οι διακηρύξεις περί υποχρεωτικής διδασκαλίας της ξένης γλώσσας, όταν ούτε καν επάρκεια δίνεται, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών αλλά και της μη ένταξής των μαθημάτων αυτών με συστηματικό και ενιαίο τρόπο στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεν θα αποδεχτούμε την λογική να ρίχνονται όλα τα βάρη στη λαϊκή οικογένεια με τα μεροκάματα κολλημένα και τα έξοδα να  τρέχουν. Οι γονείς συνεχώς βάζουν το χέρι στην τσέπη άλλοτε για να σπουδάσουν τα παιδιά τους στην δήθεν δημόσια δωρεάν, εκπαίδευση.

Καλούμε γονείς, μαθητές, καθηγητές να διεκδικήσουμε:

  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, βιβλίων, εκπαιδευτικών εκδρομών, καθαριότητας κ.λπ. Αγορά όλων των ξενόγλωσσων βιβλίων και κάλυψη του κόστους των εκπαιδευτικών εκδρομών από τις σχολικές επιτροπές.

  • Κανένα παιδί χωρίς φαγητό, χωρίς μόρφωση, χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

  • Να δοθούν δωρεάν όλα τα βιβλία.

  •  Μας κήρυξαν παύση πληρωμής! Παύση πληρωμών από τις σχολικές επιτροπές στις πρώην ΔΕΚΟ. Απαιτούμε πολιτική απόφαση για διαγραφή των μέχρι σήμερα χρεών.

  • Δωρεάν θέρμανση, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία με ευθύνη του κράτους.

  • Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές όπως ισχύει για εταιρίες και οργανισμούς.

  • Υποχρεωτικό 12χρονο βασικό σχολείο, δίχρονη δημόσια προσχολική αγωγή, επαγγελματική εκπαίδευση μετά την ολοκλήρωση της γενικής εκπαίδευσης, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εκπαιδευτικούς.

  • Αποκλειστικά ενιαία δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Κανένας χορηγός ή έμπορος στα σχολεία.

Κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς θέρμανση. Ρύθμιση εδώ και τώρα για αφορολόγητο πετρέλαιο (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές! Αλλά όχι τα σχολεία) και φυσικό αέριο σ’ όλα τα σχολεία για το τρέχον έτος. Απαγόρευση σε εταιρεία φυσικού αερίου να αφαιρεί την παροχή όταν υπάρχουν οφειλές.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ

Να πάρουμε σήμερα την τύχη μας στα χέρια μας, να κάνουμε σήμερα υπόθεση δική μας το μέλλον και τη μόρφωση που θα ‘χει το παιδί μας

Advertisements
Published in: on 24/11/2011 at 19:33  Σχολιάστε  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2011/11/24/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%be%ce%b5%ce%bd%cf%8c%ce%b3%ce%bb%cf%89%cf%83%cf%83%ce%b1/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s