ΚΑΛΕΣΜΑ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΗ 2011

Το παρακάτω ψήφισμα κατατέθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Ηλιούπολης και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία:

Το ψήφισμα

Η επίθεση στη ζωή μας κλιμακώνεται. Με πρόσχημα τα νέα ελλείμματα η κυβέρνηση, με την συμφωνία της ΝΔ και του ΛΑΟΣ δυναμώνει την επίθεση.

Μην αναγνωρίζεις το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα σαν δικό σου. Δεν έχεις καμία ευθύνη. Το χρέος είναι όλο «παράνομο», αποτυπώνει τις προκλητικές επιδοτήσεις των καπιταλιστών από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις δεκάδες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν, τους υπέρογκους νατοϊκούς εξοπλισμούς, τις αντιπαραγωγικές δαπάνες των ολυμπιακών αγώνων. Σε ένα χρόνο πάνω από 100 δις ευρώ (!) δόθηκαν στις τράπεζες, ενώ μόνο στις τράπεζες της Ελβετίας, οι καταθέσεις των ελλήνων καπιταλιστών ανέρχονται στα 600 δις ευρώ (!).

Η κερδοφορία τους προκάλεσε την κρίση. Τώρα, σε καλούν να ξαναπληρώσεις. Δεν έχουν τέλος τα μέτρα. Κάθε λίγο θα παίρνονται και νέα, με πρόσχημα τα ελλείμματα. Θέλουν να τσακίσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, να φτάσουν οι μισθοί στο επίπεδο αυτών της Κίνας και της Ινδίας (απόφαση συνόδου Κορυφής 24-25/3).

Δεν σε αφορούν οι τρόποι διαχείρισης του χρέους (κούρεμα, αναδιάρθρωση κλπ…). Αποτελούν τρόπους να ξεπεράσει το σύστημα την κρίση του, απαξιώνοντας ελεγχόμενα μέρος του κεφαλαίου. Ακόμα και το σημερινό σχολείο σε λίγα χρόνια θα αποτελεί μακρινή ανάμνηση. Το «νέο» σχολείο, που θέλει το κεφάλαιο και υλοποιεί η κυβέρνηση, με την συμφωνία ΝΔ-ΛΑΟΣ, γίνεται ακόμα πιο αντιδραστικό, ακόμα πιο αποτελεσματικό στην αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας. Διαστρέφει πλήρως το ρόλο του εκπαιδευτικού και από παιδαγωγό τον μετατρέπει σε μεσάζοντα σκόρπιων δεξιοτήτων, σε φωνή, που πρέπει να υπερασπίζεται την σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, αν θέλει να αξιολογηθεί θετικά καταδικάζοντας τα παιδιά μας στην αμορφωσιά ώστε να μπορούν αύριο σαν εργαζόμενοι να είναι φτηνοί και ευέλικτοι για τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Καμιά θυσία-την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Πάλεψε με το ΠΑΜΕ. Εγκατέλειψε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και αυτές των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ. Γνώριζαν εδώ και χρόνια το τι έρχεται. Έχουν ευθύνη, για το γεγονός πως όχι μόνο δεν προετοίμασαν την αντίδραση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, αλλά υιοθέτησαν κυβερνητικές θέσεις, κινήθηκαν στη λογική του ευρωμονόδρομου, συνέβαλαν στο πέρασμα της κυρίαρχης πολιτικής.

Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα. Αρνούμαστε να κάνουμε και άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Απαιτούμε τώρα άμεσα μέτρα για τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές μας. Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με καλύτερη οργάνωση και απόφαση να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο. Αυτοί δεν αλλάζουν. Πρέπει να αλλάξουμε εμείς θέση και στάση στο κίνημα. Οι ανάγκες μας, οι ανάγκες των οικογενειών μας είναι πάνω από όλα και όχι τα συμφέροντα και τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε ισχυροί και να αντεπιτεθούμε με ταξική ενότητα και συσπείρωση. Όλοι στην απεργία στις 11 Μάη με το ΠΑΜΕ, στις 10πμ, στην Ομόνοια.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Δουλειά για όλους, μόνιμη και σταθερή.

 • Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα.

 • Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

 • Παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 • Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα κι Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και ένταξη νέων επαγγελμάτων στη λίστα των ΒΑΕ.

 • Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες.

 • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και του 13ου και 14ου μισθού.

 • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών κι αντεργατικών νόμων, όπως 3863 και 3846.

 • Καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.

 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

 • Μείωση 30% της τιμής στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ.

 • Φορολογία του κεφαλαίου με 45%.

 • Κατακόρυφες μειώσεις των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους, τη μαθητική και σπουδάζουσα νεολαία

 • Κανένα σχολείο να μην κλείσει! Καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί από το ΥΠΕΠΘ.

 • Συνολική απόρριψη της νέας διοικητικής δομής. Όχι στον «Καλλικράτη», στο αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς. Έξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους. Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο. Επαγγελματικές σχολές, μετά την ολοκλήρωση της δωδεκάχρονης εκπαίδευσης.

Advertisements
Published in: on 05/05/2011 at 17:08  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΑΛΕΣΜΑ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΗ 2011  
Tags: ,