Καλεσμα Στηριξης του Αγωνα των Συμβασιούχων του Δημου Ηλιουπολης

Η ‘‘Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων’’ Ηλιούπολης καλεί τους εργαζόμενους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να συμπαραταχθούν με τον αγώνα που δίνουν οι συμβασιούχοι στα ΝΠΔΔ (Παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, Αθλητικός Οργανισμός, Πολιτιστικό) τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, καθώς και οι συμβασιούχες καθαρίστριες στα σχολεία της Ηλιούπολης παραμένουν απλήρωτοι από 3 έως 7 μήνες.
Ο «Καλλικράτης» εφαρμόζεται ήδη με μια από καιρό προετοιμασμένη επιχείρηση – «σκούπα» για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, του νέου σχολείου της αγοράς και των χορηγών. Οι απολύσεις συμβασιούχων καθαριστριών που έχουν μπει πανελλαδικά στην ημερήσια διάταξη, οι καθυστερήσεις πληρωμών ή ακόμα και η απλήρωτη εργασία είναι δρομολογημένες επιλογές ώστε, η καθαριότητα όπως κι άλλες λειτουργίες του σχολείου, να παραδοθούν σε εταιρείες.
Οι εργαζόμενες που καθαρίζουν τα σχολικά κτίρια με συμβάσεις παίρνουν 100 έως 500 ευρώ το μήνα, χωρίς άδειες, επιδόματα, δώρα, χωρίς ασφάλιση. Εδώ και μήνες είναι και χωρίς τον πενιχρό μισθό τους. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το 50% των σχολικών καθαριστριών στην Αττική είναι με συμβάσεις έργου, 8μηνο – 4ωρο, για κάθε μια καθαρίστρια αντιστοιχούν 18 αίθουσες.
Ψεύτικες αποδείχθηκαν οι διαβεβαιώσεις της Δημοτικής αρχής ότι έως1 Απρίλη θα εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα. Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο, αυτοί και οι οικογένειες τους. Είμαστε αλληλέγγυοι στην απόφαση τους να απέχουν από τα καθήκοντα τους μέχρι να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα.
Εργαζόμενοι κι εμείς, γονείς, καθηγητές, δάσκαλοι λέμε «ψηλά το κεφάλι» στους συμβασιούχους, αγωνιζόμαστε μαζί τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της πληρωμής των καθαριστριών και να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό η υγιεινή και η καθαριότητα των σχολείων.
Ζητάμε να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά απόλυση συμβασιούχου.
Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού στην εκπαίδευση.
Όχι στην πολιτική που οδηγεί ολοταχώς τις εργολαβικές εταιρείες στο δημόσιο σχολείο για να μερεμετίσουν το «νέο σχολείο» υποταγής στο κεφάλαιο με μισθούς πείνας και με περιεχόμενο σπουδών για «αναλώσιμα μυαλά».
Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί – αντιασφαλιστικοί νόμοι.
Από κοινού καθαρίστριες, φύλακες, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές σε οργανωμένο αγώνα σε κάθε σχολείο της πόλης μας. «Ένας για όλους και όλοι για έναν».
Για να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των κομμάτων που υπηρετούν την πλουτοκρατία.
Για να αντισταθούμε και να σπάσουμε τους κρίκους –κατάργηση σχολικών μονάδων.

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Advertisements
Published in: on 07/04/2011 at 09:14  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2011/04/07/%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%be%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s