Καλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις 30 ΜΑΡΤΗ 2011

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Αυτοί που με τα αντιλαϊκά τους μέτρα, οδηγούν τη λαϊκή οικογένεια, στην ανασφάλεια,  στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, δεν μας πείθουν ότι νοιάζονται για το μέλλον των δικών μας παιδιών.

Δεν μας πείθουν ότι οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις των σχολείων γίνονται για παιδαγωγικούς λόγους. Οι συγχωνεύσεις είναι κύριο συστατικό του «νέου σχολείου της αγοράς».

Στόχος τους η δημιουργία «πολυδύναμων σχολικών κέντρων», 400 – 500 μαθητών, έτσι που να είναι άξια επένδυσης από τους μεγαλοεργολάβους και τις επιχειρήσεις, που θα μπορούν να λυμαίνονται την παιδεία.

Οι αλλαγές που γίνονται, τόσο στη δομή, όσο και στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης, για να εφαρμοσθεί το «νέο σχολείο», δεν αφορά μόνο τα σχολεία που συγχωνεύονται.

Η «αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής του εκπαιδευτικού συστήματος», θα επηρεάσει τη μόρφωση όλων των παιδιών της λαϊκής οικογένειας από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο.

Όλο το θεσμικό πλαίσιο για την εκπαίδευση, στηρίχθηκε πάνω στη βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λέει πως «η γνώση είναι εμπόρευμα και οι γονείς πελάτες».

Με απλά λόγια, όποιος έχει λεφτά αγοράζει γνώση. Όποιος δεν έχει λεφτά, θα καταντήσει φτηνό εργατικό προσωπικό, στα χέρια των επιχειρήσεων και των μεγαλοεργολάβων που τον έχουν από παιδί εκπαιδεύσει, μέσα στο σχολείο της αγοράς. Αυτοί θα έχουν διαμορφώσει την προσωπικότητα των παιδιών μας, ώστε να γίνουν πιο βολικά και πειθήνια για τον εκμεταλλευτή τους.

Η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, έχει τόσο την υπογραφή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, όσο και τη συναίνεση του ΛΑΟΣ, που συμφωνεί με τρόπο κάθετο και απόλυτο.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΜΑΡΤΗ,

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΩΡΑ 11 π.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ

ΤΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥ ΣΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Διαδηλώνομε ενάντια στο «Νέο Καλλικρατικό Σχολείο» που επιβάλλει τη δημιουργία πολυδύναμων σχολικών κέντρων (συγχωνεύσεις – καταργήσεις) και εχθρεύεται το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση και τη ζωή.

Τα παιδιά μας δεν θα γίνουν αριθμοί! Τα σχολεία δεν θα γίνουν επιχειρήσεις!

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ

Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων Ηλιούπολης

Advertisements
Published in: on 29/03/2011 at 15:46  Σχολιάστε  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2011/03/29/%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s