Κάλεσμα σε σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)

Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, 104 32, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 210 5242386

goneis@mail.gr, www.goneis.org

Κάλεσμα  σε σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση

Κυριακή 6 Φλεβάρη 2011 ώρα 10:00 στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Βερανζέρου 1 2ος όροφος ( Πλ. Κάνιγγος )

Η ΑΣΓΜΕ απευθύνεται στις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις Γονέων του Λεκανοπεδίου της Αττικής, και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολείο, τα μαθητικά συμβούλια και τα Συντονιστικά Αγώνα Μαθητών Αθήνας και Πειραιά , τους συλλόγους εκπαιδευτικών .

Απευθύνεται συνολικότερα σε όλους τους γονείς, εργαζόμενους, άνεργους, μικρομεσαίους με κάλεσμα συναγερμού για την κατάσταση που διαμορφώνει κυβέρνηση και πλουτοκρατία στο σχολείο που πάνε τα παιδιά μας.

Στόχος μας είναι από αυτή τη σύσκεψη να προκύψει ένα συνεκτικό πλαίσιο δράσης για τη διεκδίκηση του σχολείου των λαϊκών αναγκών- για να μην πληρώσει την κρίση και στην εκπαίδευση η λαϊκή οικογένεια!

Η σύσκεψη εντάσσεται στην προετοιμασία και την οργάνωση της απεργίας που έχουν κηρύξει ταξικές Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα στις 10 Φλεβάρη.

Eίχαμε προειδοποιήσει για τη στρατηγική του «νέου σχολείου». Είναι η στρατηγική του σχολείου της αγοράς, της πιο βαθιά ταξικής διαφοροποίησης σε δομή και πρόγραμμα, της ακόμα πιο μεγάλης εμπορευματοποίησης και κόστους.

Με αφορμή την καπιταλιστική κρίση η κυβέρνηση κλιμακώνει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Ο πυρήνας αυτών των εξελίξεων είναι η μεταφορά σε επίπεδο Περιφέρειας του βασικού σχεδιασμού και της ευθύνης της εκπαιδευτικής πολιτικής. Η κυβέρνηση επιχειρεί σε περιφερειακό επίπεδο να σπάσει τον ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, να κάνει πράξη τη διαφοροποίηση των αναλυτικών προγραμμάτων, να υψώσει νέα εμπόδια στη φοίτηση των παιδιών από το Δημοτικό Σχολείο, να κάνει τους γονείς συμμέτοχους της εμπορευματοποίησης και προσαρμογής του σχολείου στην αγορά.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Δε θα περάσει!

Ήδη εκατοντάδες παιδιά γεύονται το καταστροφικό έργο του λεγόμενου νέου διαφοροποιημένου ολοήμερου σχολείου. Παιδιά και εκπαιδευτικοί έχουν γίνει το αναλώσιμο υλικό ενός άθλιου και αντιδραστικού σε δομή, διάρκεια και περιεχόμενο αναλυτικού προγράμματος. Το μυαλό και η ψυχή των παιδιών μας τσακίζεται. Τσακίζεται και ο δάσκαλος σαν εργαζόμενος και παιδαγωγός.

Η νέα πρόταση της κυβέρνησης για την «Αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής του εκπαιδευτικού συστήματος» θα ολοκληρώσει το έγκλημα!

Κάθε σύλλογος, κάθε Ομοσπονδία και Ένωση Γονέων σε κοινό μέτωπο πάλης με εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους, για να μην περάσουν οι νέοι αντιδραστικοί σχεδιασμοί κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας στο σχολείο, να ανοίξουμε το δρόμο για το σχολείο των λαϊκών αναγκών και την κοινωνία που μπορεί να το οικοδομήσει.

Προασπίζουμε το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση και τη ζωή!

Απορρίπτουμε

Τη νέα διοικητική δομή -το νέο ολοήμερο σχολείο- τη διαφοροποίηση του προγράμματος στο επίπεδο της Περιφέρειας και του σχολείου-τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

Παλεύουμε για

Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους

Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή-Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις- Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση

Πλούτος και γνώση υπάρχουν για να μπορούν όλα τα παιδιά να μορφώνονται ολόπλευρα και οι νέοι να δουλεύουν σε αυτό που έχουν σπουδάσει.

Χρειάζεται να αλλάξει χέρια το τιμόνι της εξουσίας.

Αθήνα 20/01/2011

Advertisements
Published in: on 24/01/2011 at 18:28  Σχολιάστε  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2011/01/24/%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%8d%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%cf%81%ce%b3%ce%ac%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s