Σκόπιμη σύγχυση και συκοφαντία

Σκόπιμη σύγχυση και προβοκάρισμα των μαθητών και ιδιαίτερα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) επιχειρούν τα συγκροτήματα του Τύπου, με πρωτεργάτρια την «Καθημερινή». Ανακαλύπτουν κάποια… «απίθανα αιτήματα μαθητικών καταλήψεων» και τα τσουβαλιάζουν άτακτα μαζί με τα αιτήματα του ΣΑΣΑ για να μαγειρέψουν στο τέλος μια σούπα του στιλ: Το ΚΚΕ υποκινεί καταλήψεις με γελοία αιτήματα, όπως να αυξηθεί το όριο των απουσιών, και κάποιοι μαθητές ακολουθούν επειδή «είναι έφηβοι που θέλουν να κάνουν χαβαλέ και να χάσουν μάθημα»!

Σκόπιμη σύγχυση και ψέματα. Γιατί αφού κάνουν τον κόπο οι συντάκτες του πονήματος να διαβάσουν και να αναπαραγάγουν αποσπάσματα από ανακοινώσεις του ΣΑΣΑ, θα έπρεπε να είχαν διαβάσει ότι το ΣΑΣΑ είχε καταγγείλει απερίφραστα το προβοκατόρικο sms που κυκλοφορούσε ανάμεσα στους μαθητές και χρησιμοποιούσε την υπογραφή του Συντονιστικού (για να αντλήσει κύρος) καλώντας σε καταλήψεις για το όριο των απουσιών. Κι αν δε διάβασαν την καταγγελία του ΣΑΣΑ, ας διάβαζαν τουλάχιστον τον «Ριζοσπάστη» που είχε δημοσιεύσει την καταγγελία για την προβοκάτσια το Σάββατο 2/10/2010. Οφείλουν να τα γνωρίζουν αυτά αν τάχα κάνουν ρεπορτάζ και δε διεκπεραιώνουν συγκεκριμένες παραγγελίες.

Άσε που πέρα από την προσπάθεια να χρεώσουν στο ΚΚΕ λαθροχειρίες άλλων, προσπαθούν τελικά να συκοφαντήσουν και τα ίδια τα όργανα των μαθητών και τους όποιους αγώνες τους, πριν ακόμα καλά καλά αρχίσουν, ως γελοία υπόθεση έφηβων χαβαλέδων. Ούτε κι αυτό θα τους περάσει! Οι μαθητές έχουν και προβλήματα και αιτήματα και όργανα και συλλογικές διαδικασίες για να αποφασίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Το μαθητικό κίνημα έχει πείρα που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και ξέρει να απαντάει στις προσπάθειες κατασυκοφάντησης των αγώνων του.

Advertisements
Published in: on 08/10/2010 at 00:08  Σχολιάστε  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2010/10/08/%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b9%ce%bc%ce%b7-%cf%83%cf%8d%ce%b3%cf%87%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%ba%ce%bf%cf%86%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b1/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s