Περιοδείες της »Λαικής Συσπείρωσης» στα σχολεία της Ηλιούπολης

Αντιπροσωπεία της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ» του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, της ΟΓΕ, του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλιούπολης και της ‘‘Αγωνιστικής Συνεργασίας Γονέων’’ Ηλιούπολης,  με επικεφαλή την υποψήφιο δήμαρχο Τασία Τσατσούλη παρακολούθησε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα 2ο και 18ο Δημοτικά Σχολεία Ηλιούπολης και στο 5ο Λύκειο Ηλιούπολης. Στην συνέχεια παρευρέθη στο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης (Πολυκλαδικά)  ενώ το απόγευμα παρευρέθη και στα ΕΠΑΣ Ηλιούπολης όπου συνομίλησε και με τους εργαζόμενους μαθητές.

Η Τασία Τσατσούλη μίλησε για τα προβλήματα που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τόσο λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης της προηγούμενης χρονιάς, του νέου νομοσχεδίου για την ‘‘Δια βίου μάθηση’’, της ‘‘Μαθητείας’’ και της νομιμοποιημένης εκμετάλλευσης των μαθητών από τις εταιρίες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Επίσης ανέδειξε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εφαρμογή του περίφημου ‘‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’’ αλλά και των  δυσβάσταχτων μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση με τους εταίρους της στη λαϊκή οικογένεια. Στις συνομιλίες με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ανέπτυξε τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την παιδεία και το είδος των σχολείων που ονειρευόμαστε, για να έχουμε στο μέλλον μορφωμένους, υγιείς και ισορροπημένους πολίτες.

Άλλη αντιπροσωπεία της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», της ΟΓΕ και της Ένωσης ΕΒΕ Ηλιούπολης με επικεφαλή τον Λευτέρη Μακρυκώστα παρακολούθησε την έναρξη της νέας χρονιάς στα 7ο και 21ο Δημοτικά Σχολεία, συνομιλώντας με γονείς και εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα της νέας σχολικής χρονιάς λόγω του ‘‘Καλλικράτη’’.

Στις δύο περιοδείες μοιράσθηκε προκήρυξη με τις θέσεις της  Λαϊκής Συσπείρωσης για την παιδεία.

Advertisements
Published in: on 13/09/2010 at 22:39  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περιοδείες της »Λαικής Συσπείρωσης» στα σχολεία της Ηλιούπολης