Όλοι στην 48ωρη απεργία με το ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση – Κάλεσμα

Όλοι μαζί στην 48ωρη απεργία με το ΠΑΜΕ,

στις 21 και 22 Απρίλη.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, τους γονείς και τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, να γίνουν μαζί με τα παιδιά και τους μαθητές τους, κομμάτι ενός περήφανου εργατικού κινήματος που αντιστέκεται. Στα χέρια μας περνά η ευθύνη να γκρεμίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, του ΣΕΒ , των επιχειρηματικών ομίλων , της κυβέρνησης και των   κομμάτων που τους υπηρετούν.

Ας υψωθεί ένα τεράστιο «όχι», μπροστά στη συντονισμένη κυβερνητική επίθεση με τα πολυνομοσχέδια για το «νέο σχολείο της αγοράς», για τον «Καλλικράτη», για τις απολύσεις και την ευελιξία του μισού μεροκάματου, για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που ταυτίζονται με το όριο θανάτου, για συντάξεις που μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα.

Ας υψωθεί ένα τεράστιο «δεν θα περάσει» το ξήλωμα όσων κατακτήσεων έχουν απομείνει στη δημόσια εκπαίδευση, στην κοινωνική πρόνοια και στο σύστημα υγείας.

Είναι η ώρα να ξεσηκωθούμε. Να απορρίψουμε τον συμβιβασμένο συνδικαλισμό της ηγεσίας της ΓΣΕΕ/ ΓΣΕΒΕ, ΑΔΕΔΥ. Να διεκδικήσουμε να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία. Να μην επιτρέψουμε να συνθλιβεί η λαϊκή οικογένεια από νέα πιο άγρια μέτρα που έρχονται.

Ενωμένοι οι  εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες μπορούν να διαμορφώσουν τη λαϊκή συμμαχία που στο δίλημμα «εμείς ή το κεφάλαιο» απαντά ταξικά: απαιτούμε τον πλούτο που παράγουμε, αγωνιζόμαστε για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που δεν τον καθορίζουν τα μονοπώλια αλλά οι λαϊκές ανάγκες.

Είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας και της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων.

Όλοι στην Συγκέντρωση την

Πέμπτη 22 Απρίλη 12 μεσημέρι στο Σύνταγμα

Advertisements
Published in: on 16/04/2010 at 19:41  Σχολιάστε  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2010/04/16/%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-48%cf%89%cf%81%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%bc%ce%b5/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s