Όσο και να ψάχνεις…

Προεκλογικά και μετεκλογικά, το ΠΑΣΟΚ διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι θα δώσει από τον κρατικό προϋπολογισμό 1.000.000.000 ευρώ στην Παιδεία επιπλέον, παρά την οικονομική κρίση. Ο προϋπολογισμός δόθηκε στη δημοσιότητα και όσο κι αν έψαχνε κανείς δεν μπορούσε να βρει πού μπορεί να ήταν αυτό το επιπλέον 1 δισ. (δεδομένου ότι στον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας δεν ήταν)!

Ξεκινώντας την ομιλία της στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, είπε κατά λέξη: «Μέσα στην κρίση, μέσα στις οικονομικές δυσκολίες προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα δίνοντας προτεραιότητα και φροντίζοντας τα παιδιά, εξαιρώντας τα από τη συνολική κρίση και τη συνολική μείωση των δαπανών ή των επενδύσεων». Δηλαδή, σε απλά ελληνικά όχι ότι αύξησαν αλλά ότι δε μείωσαν τα κονδύλια για την Παιδεία και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι!

… δεν βρίσκεις τα επιπλέον κονδύλια για την Παιδεία

Συνέχισε να μιλάει για την κυβερνητική πολιτική στην Παιδεία χωρίς να πει κουβέντα για τα κονδύλια και στο τέλος της ομιλίας της, ισχυρίστηκε τα εξής: «Έχετε όλοι τη δυνατότητα, βεβαίως, να δείτε τον Προϋπολογισμό ο οποίος κατατέθηκε. Αρκεί να πω ότι έχουμε συνολική αύξηση 1.135.000.000, δηλαδή είναι περισσότερο και απ’ αυτό που είχαμε πει, γιατί μέσα σε αυτά τα χρήματα δεν εντάσσεται ο ΟΣΚ και ο προϋπολογισμός του, που όπως ξέρετε έχει πάει στο Υποδομών».

Μείναμε άφωνοι! Η υπουργός θα εννοεί, μάλλον, κάποιον …άλλον προϋπολογισμό! Γιατί στον συγκεκριμένο που συζητιέται στη Βουλή η αύξηση στα κονδύλια για το υπουργείο Παιδείας είναι γύρω στα 400.000.000 ευρώ. Αλλά αν συνυπολογίσουμε ότι πέρσι τα κονδύλια της έρευνας (περίπου 241.000.000 ευρώ) εγγράφονταν σε άλλο υπουργείο και φέτος η έρευνα είναι ενταγμένη στο υπουργείο Παιδείας, τότε γίνεται φανερό ότι η αύξηση δε φτάνει ούτε στα 200.000.000 ευρώ! Πού το βρήκε το πάνω από 1 δισ. η υπουργός Παιδείας, δεν μπήκε στον κόπο να το εξηγήσει στην ομιλία της…

Advertisements
Published in: on 02/01/2010 at 23:35  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2010/01/02/%cf%8c%cf%83%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%cf%88%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%82/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s