ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Υπέρογκα τροφεία και σημαντικές ελλείψεις

Εκτός παιδικών σταθμών του Δήμου Ηλιούπολης μένουν αρκετά παιδιά της περιοχής, καθώς οι υπάρχοντες, δεν καλύπτουν τις ανάγκες. Με το άνοιγμα των παιδικών σταθμών του δήμου, πολλές αιτήσεις έχουν μείνει ανικανοποίητες, ενώ πολλοί γονείς δεν μπήκαν καν στη διαδικασία της αίτησης. Οι περισσότεροι από αυτούς τους γονείς θα αναγκαστούν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που εν πολλοίς λειτουργούν ανεξέλεγκτα και θα πληρώσουν μέχρι και 600 ευρώ το μήνα!

Ένα σημαντικό κομμάτι των γονιών αυτών ανήκει στην εργατική τάξη και σε φτωχά λαϊκά στρώματα. Επίσης, σημαντικό κομμάτι αποτελούν οι μετανάστες – πρόσφυγες που μένουν στην περιοχή με πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αφού οι περισσότεροι είναι χωρίς δουλειά και άλλοι υποαπασχολούνται σε συνθήκες μαύρης εργασίας. Όσων τα παιδιά έγιναν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, θα πληρώσουν τροφεία και πολλά θα βρεθούν «στριμωγμένα» σε υποβαθμισμένα και ακατάλληλα κτίρια.

Καταγγέλλουμε στους δημότες την απόφαση της Δημοτικής Αρχής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου παιδικών σταθμών για την συνέχιση των τροφείων. Ταυτόχρονα, καλούμε τους γονείς να διεκδικήσουν την κατάργηση των τροφείων και τη δημιουργία παιδικών σταθμών ικανών να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης ν’ αγωνιστούμε για:

  • Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς και Δημόσια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Βρεφών και Νηπίων.
  • Δύο χρόνια υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή και τριετή για τα παιδιά με ανάγκη ειδικής αγωγής.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλα τα τροφεία. Τα λειτουργικά έξοδα των σταθμών να καλυφθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να υλοποιηθεί ταχύτατα πρόγραμμα επισκευών και άλλων παρεμβάσεων σε παιδικούς σταθμούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
  • Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα πρόγραμμα κατασκευής σύγχρονων παιδικών σταθμών που θα καλύψουν το συντομότερο δυνατόν όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των νέων γονιών.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών, των οικογενειών ανέργων και απολυμένων, των οικογενειών μεταναστών – προσφύγων, καθώς και των οικογενειών με ανάπηρα παιδιά.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, πλήρη μισθολογικά – εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών στους σταθμούς και ιδιαίτερα όσα απαιτούνται για τη μη εξάπλωση της «νέας γρίπης», με ευθύνη και έλεγχο του κράτους και των αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών Υγείας.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα αυτό.
  • Να ληφθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αντισεισμική και αντιπυρική προστασία των παιδικών σταθμών
Advertisements
Published in: on 04/09/2009 at 22:24  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2009/09/04/%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b8%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7%cf%83/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s