ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πληρώνουν για να δουν τα γραπτά τους!

Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που θέλουν να δουν τα γραπτά τους θα πληρώνουν παράβολο 50 ευρώ για ένα έως τρία γραπτά και 80 για τέσσερα και πάνω!

Από φέτος οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έχουν τη δυνατότητα να δουν τα γραπτά τους. Η σχετική αίτηση, εφόσον το επιθυμεί ο υποψήφιος, πρέπει να γίνει αποκλειστικά μέσα στο Σεπτέμβρη. Η υπόθεση αυτή όμως, κοστίζει: Το ύψος του παραβόλου έχει οριστεί στα 50 ευρώ για την επίδειξη έως τριών γραπτών και 80 ευρώ για την επίδειξη τεσσάρων γραπτών και πάνω. Με γρήγορους υπολογισμούς η επίδειξη έξι γραπτών κοστίζει φθηνότερα από την επίδειξη τριών, κάτι σαν προσφορά πιτσαρίας…

Επίσης, πέρα από το τσουχτερό αντίτιμο, οι υποψήφιοι μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν για να δουν τα γραπτά τους, ακόμα και τρεις μήνες! Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η επίδειξη θα γίνεται τους μήνες Οκτώβρη – Νοέμβρη – Δεκέμβρη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ανάλογα με τον αριθμό των γραπτών. Είναι προφανές ότι η καθυστέρηση αυτή λειτουργεί ανασταλτικά για τους υποψήφιους και τους αποθαρρύνει να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση.

Να σημειώσουμε ότι οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα γραπτά τους σε φωτοτυπία, ενώ για τα γραπτά ειδικών μαθημάτων και τα γραπτά των εξετάσεων των Ελλήνων του εξωτερικού, η επίδειξη γίνεται από το πρωτότυπο στο ίδιο χρονικό διάστημα. Οι σχετικές αιτήσεις των Ελλήνων του εξωτερικού, υποβάλλονται τον Οκτώβρη.

Advertisements
Published in: on 28/08/2009 at 20:24  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2009/08/28/%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%83-%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b3%ce%b9/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s