Κινητοποίηση για την ανώτατη εκπαίδευση

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, την ερχόμενη Τρίτη, στις 6 μ.μ., πραγματοποιούν οι Οργανώσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ Λεκανοπεδίου της ΚΝΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή προγραμματίζουν οι Οργανώσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ Λεκανοπεδίου της ΚΝΕ, την ερχόμενη Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, με αφορμή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο «Ρύθμιση θεμάτων του πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις».

Η ΚΝΕ επισημαίνει ότι η κυβερνητική επίθεση στο δικαίωμα των παιδιών του λαού στη μόρφωση είχε συνέχεια μέσα στο καλοκαίρι με το παραπάνω νομοσχέδιο, με την αδειοδότηση ιδιωτικών κολεγίων (ΚΕΣ) και την υπογραφή τετραετών επιχειρησιακών προγραμμάτων για τα ΑΕΙ.

Απέναντι στην επίθεση που συνεχίζεται, η ΚΝΕ καλεί φοιτητές, σπουδαστές εργαζόμενους στα ΑΕΙ και καθηγητές που δεν έχουν αλωθεί από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, να οργανώσουν την πάλη τους για:

  • Κατάργηση των ΚΕΣ, ανάκληση αδειών λειτουργίας των ιδιωτικών κολεγίων, μη εφαρμογή των ευρωοδηγιών 48/89 και 36/05.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Παιδεία.
  • Γενναία χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, τουλάχιστον 15% του προϋπολογισμού για την Παιδεία.
  • Να αποσαφηνιστεί άμεσα το αντικείμενο σπουδών των ΤΕΙ και ο ρόλος των αποφοίτων τους στην παραγωγή, ενάντια στην ψευτοανωτατοποίηση – άλλοθι για την υποβάθμιση και τη διαιώνιση της ανισοτιμίας τους στο διπλό σύστημα πανεπιστημιακή – μη πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Φοιτητές και σπουδαστές να παλέψουν για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.
  • Δημόσιες και δωρεάν μεταλυκειακές επαγγελματικές σχολές για υψηλού επιπέδου επαγγελματική ειδίκευση.
  • Την άρση του αντιεπιστημονικού, ταξικού, διαχωρισμού των προπτυχιακών σπουδών από την επιστημονική ειδίκευση και τη διάσπασή τους σε κύκλους.
  • Την αντιμετώπιση ελλείψεων υποδομής και διδακτικού προσωπικού.

«Η πάλη αυτή πρέπει να ενταχθεί στην προοπτική της αναγκαίας αναμόρφωσης της Ανώτατης Εκπαίδευσής, για το 12χρονο ενιαίο βασικό σχολείο, τις δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές που δεν μπορούν να έρθουν χωρίς σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ», επισημαίνει μεταξύ άλλων η ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της.

Advertisements
Published in: on 22/08/2009 at 18:58  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κινητοποίηση για την ανώτατη εκπαίδευση