Εκπαιδευτικοί καταδικάζουν τον αντικομμουνισμό

Κείμενο καταδίκης του αντικομμουνισμού στα σχολεία και    στην κοινωνία υπογράφουν 86 αντιπρόσωποι  στο πρόσφατο συνέδριο της ΔΟΕ

Παρά την αντικομμουνιστική επίθεση που εξαπέλυσε στο συνέδριο της ΔΟΕ ο πρόεδρος του ΔΣ της ομοσπονδίας, Γ. Μπράτης (ΠΑΣΟΚ) στην εισήγησή του, 86 αντιπρόσωποι από το συνέδριο της ΔΟΕ – εντυπωσιακά περισσότεροι δηλαδή από την επιρροή του ΚΚΕ – υπογράφουν κείμενο καταδίκης του αντικομμουνισμού, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε ιδιαίτερη έξαρση, και όχι τυχαία, το φαινόμενο του αντικομουνισμού στα σχολεία και την κοινωνία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για στρατηγική επιλογή της άρχουσας τάξης, για μέτρο πολιτικής θωράκισης του εκμεταλλευτικού συστήματος, μέτρο υπεράσπισής του από την κρίση που το θερίζει.

Η πρόσφατη απόφαση του ευρωκοινοβουλίου που εξισώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό, το γεγονός ότι μια σειρά κομμουνιστικά κόμματα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι παράνομα, ο χαρακτηρισμός του κομμουνισμού από τα σχολικά βιβλία ως «ολοκληρωτικού καθεστώτος», ενδεικτικά και μόνο συνθέτουν το παζλ του αντικομουνισμού στις ημέρες μας.

Με φόντο και βάση αυτές τις εξελίξεις ξεδιπλώνεται και ο αντικομμουνισμός στα σχολεία, στις τάξεις, στα μαθήματα. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σε διάφορα σχολεία ανά την Ελλάδα όπου «εκπαιδευτικοί» γίνονται φορείς και κήρυκες του αντικομμουνισμού, διεκδικούν ρόλο στη δίωξη της κομμουνιστικής ιδεολογίας. Ο λαός μας, η νεολαία και γενικότερα ο τόπος πλήρωσε ακριβά τις διώξεις της κομμουνιστικής ιδεολογίας και των κομμουνιστών».

«Η καταδίκη του αντικομμουνισμού στα σχολεία και γενικότερα στην κοινωνία, με οποιαδήποτε μορφή εμφανίζεται, ραφιναρισμένος ή ωμός, είναι καθήκον όλων των παιδαγωγών, όλων των εκπαιδευτικών.

Το ΚΑΘΗΚΟΝ αυτό παίρνει επιτακτικό χαρακτήρα, ιδιαίτερα σήμερα που ο εκπαιδευτικός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ιμπεριαλιστική θηριωδία, με την απάνθρωπη καπιταλιστική βαρβαρότητα. ΣΗΜΕΡΑ είναι που πρέπει ο εκπαιδευτικός να κατακτήσει το ρόλο του και να σταθεί στο ύψος του ως παιδαγωγός και επιστήμονας. Να διδάξει το μάθημα της ιστορικής και επιστημονικής αλήθειας, το μάθημα του δίκιου των λαών, των φτωχών και των κατατρεγμένων.

Ο αντικομμουνισμός είναι μεσαιωνισμός και οι εκπαιδευτικοί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν οι «καρδινάλιοι της κάθε ιεράς εξέτασης»», υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.

Advertisements
Published in: on 08/07/2009 at 15:16  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2009/07/08/%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9/trackback/