Αντικομμουνισμου συνεχεια….

Σάββατο 2 Μάη 2009
 rizospastis_plain_mini Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Αντικομμουνισμού συνέχεια…

Επανέρχεται και επιμένει στο …δικαίωμα να διδάσκει αντικομμουνισμό, ψέματα και σκοταδισμό η καθηγήτρια του 3ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, που λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα είχε μοιράσει στους μαθητές, σε μάθημα Ιστορίας, φυλλάδιο σημειώσεων όπου ταύτιζε τον κομμουνισμό με το φασισμό.

Η φιλόλογος, Κακαρίδου Λεμονιά, ανάρτησε σε ιστοσελίδα, στο διαδίκτυο, άρθρο όπου παραδέχεται: «Πεποίθησή μου είναι ότι ένα ιδεολογικό κίνημα όπως αυτό του κομμουνισμού (…) δεν μπορεί να ταυτίζεται με μεθόδους όπως αυτές του σταλινισμού». Επίσης επιμένει ότι «κάποιοι μέθοδοι του σταλινισμού έχουν κοινά σημεία με αυτές των φασιστικών καθεστώτων». Είναι παραπάνω από προφανές ότι με τον όρο «σταλινισμός» αναφέρεται στην κομμουνιστική κοινωνία που οικοδομούσε η εργατική τάξη στην ΕΣΣΔ και αυτήν την κοινωνία δεν ανέχεται η καθηγήτρια, γι’ αυτό και επιχειρεί να την ταυτίσει με το φασισμό και αξιώνει να το διδάσκει κιόλας ως μάθημα.

Προσπαθεί να δικαιολογηθεί ότι η φωτοτυπία που μοίρασε στους μαθητές «αναφερόταν στο σταλινισμό και όχι στον κομμουνισμό ή το σοσιαλισμό» και επικαλείται δήθεν ιστορικά ντοκουμέντα και «έγκυρους ιστορικούς» για τα κοινά σημεία με το φασισμό – ναζισμό.

Εμείς ξαναλέμε: Είναι απαράδεκτο, η προπαγάνδα της, η προπαγάνδα του ίδιου του φασισμού, της CIA κτλ., που αποτελεί ξαναγράψιμο της Ιστορίας από την ανάποδη, να διδάσκεται ως «γνώση» και ως «αλήθεια» σε παιδιά που ξεκινούν τώρα να γνωρίζουν τον κόσμο.

Published in: on 04/05/2009 at 12:02  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2009/05/04/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%b1/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s