Χυδαίος αντικομμουνισμός με αποδέκτες μικρούς μαθητές – 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 

Εξίσωση του σοσιαλισμού με το φασισμό, από φιλόλογο, σε μάθημα ιστορίας για την

οικονομική κρίση του 1929

 

Εμετικός, χυδαίος αντικομμουνισμός εξαπολύεται

από διάφορες μεριές το τελευταίο διάστημα, και μάλιστα καθόλου τυχαία. Οταν, όμως, ένας τέτοιου τύπου αντικομμουνισμός πλασάρεται ως επίσημο μάθημα μέσα στα σχολεία και ενσταλάσσεται ως «αντικειμενική αλήθεια» στις ανολοκλήρωτες ακόμα και εύπλαστες νεανικές συνειδήσεις, τότε το έγκλημα παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το θέμα έρχεται στην επιφάνεια μετά από ένα τέτοιο χυδαίο κρούσμα αντικομμουνισμού, πλασαρισμένου ως «μαθήματος», που σημειώθηκε την περασμένη βδομάδα σε Γυμνάσιο της Ηλιούπολης και καταγγέλλεται από την Αχτίδα Νοτιοανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και την Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ. Οι μαθητές έφτασαν στην ιστορία, στο κεφάλαιο της οικονομικής κρίσης του 1929 και …διδάχτηκαν, με αφορμή την κρίση, την …εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό και το ναζισμό (!) μέσα από ένα χειρόγραφο φυλλάδιο που τους μοίρασε η καθηγήτριά τους.

Δεν είναι τυχαίο που η αντικομμουνιστική επίθεση εκδηλώνεται συνδυασμένα με την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Είναι ακριβώς αυτή, που μπορεί να γεννήσει την απότομη άνοδο της πάλης του εργατικού – λαϊκού κινήματος (πόσο μάλλον όταν υπάρχει ένα επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα), είναι αυτή που κάνει το κεφάλαιο να μάχεται ακόμα πιο λυσσασμένα για να μην απειληθεί η εξουσία του. Και η εξουσία του μπορεί να απειληθεί μόνο από την εργατική τάξη, όταν αυτή αποκτά συνείδηση και γίνεται «τάξη για τον εαυτό της» μέσα από τη διαφωτιστική, καθοδηγητική δουλειά της πρωτοπορίας της, του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Γι’ αυτό και οι εκφραστές του κεφαλαίου βάζουν στο στόχαστρό τους σήμερα, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, τον κομμουνισμό, το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, το ΚΚΕ, και χτυπούν με μια ενορχηστρωμένη αντικομμουνιστική προπαγάνδα.

Εχουν γνώση οι κομμουνιστές και δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δε θα περάσει.

Οταν όμως αυτή η προπαγάνδα φτάνει να εξαπλώνεται μέσα στα ίδια τα σχολεία, όταν το αντικομμουνιστικό δηλητήριο χύνεται από εκπαιδευτικούς, που χρέος τους είναι να διδάσκουν την αλήθεια, τότε όχι μόνο οι κομμουνιστές αλλά ολόκληρη η κοινωνία χρειάζεται να ξεσηκωθεί!

 

Η αντικομμουνιστική προπαγάνδα μέσα στο σχολείο

 

Το κρούσμα αντικομμουνισμού στην Ηλιούπολη που καταγγέλλουν ΚΚΕ και ΚΝΕ έχει ως εξής:

Την τελευταία βδομάδα πριν κλείσουν τα σχολεία, στο 3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, σε ένα τμήμα της Γ’ τάξης, η φιλόλογος Κακαρίδου Λεμονιά, στο μάθημα της ιστορίας, μοίρασε στους μαθητές φωτοτυπία μιας χειρόγραφης σελίδας, όπου αναγραφόταν ότι η οικονομική κρίση συνεπάγεται αμφισβήτηση δημοκρατίας, συνεπάγεται σταλινισμό (Σοβιετική Ενωση – Στάλιν), φασισμό (Ιταλία – Μουσολίνι), ναζισμό (Γερμανία – Χίτλερ)!

Στη συνέχεια, το χειρόγραφο καταγράφει, κατά την αντίληψη της καθηγήτριας προφανώς, τα κοινά σημεία φασισμού – ναζισμού και έπεται μια καταγραφή των στοιχείων του «σταλινισμού της ΕΣΣΔ» με τέτοιο τρόπο ώστε οι μαθητές να εντοπίζουν, συνολικά, κοινά σημεία ανάμεσα στο φασισμό και τον κομμουνισμό.

Για παράδειγμα, καταλογίζεται στο φασισμό – ναζισμό ότι «μισούν κομμουνιστές, Εβραίους, Τσιγγάνους κλπ.» και στο «σταλινισμό» ότι «διώκονται σκληρά οι αντιφρονούντες». Καταλογίζεται στους φασίστες ότι «καταργούν κάθε έννοια δημοκρατίας (κόμματα, ελευθερία Τύπου, συνδικάτα) και διώκουν σκληρά τους αντιπάλους», κάνοντας σαφή συνειρμό με τις «διώξεις αντιφρονούντων» που έχει καταλογίσει στην ΕΣΣΔ και συμπληρώνοντας ότι στο «σταλινισμό» «συγκεντρώνεται η εξουσία σε λίγους (το κόμμα – το κράτος)». Αντίστοιχα για τους φασίστες λέει ότι «λατρεύουν τον αρχηγό (Ντούτσε = ηγέτης, Φύρερ = οδηγός)». Στον, κατά την καθηγήτρια, «σταλινισμό» «λατρεύεται ο αρχηγός (Πατερούλης Στάλιν)»!

Και όλα αυτά, τονίζουμε, δίνονται σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, δηλαδή σε μαθητές 13 – 14 χρόνων.

Βέβαια, το «σύνθημα» για την αντικομμουνιστική προπαγάνδα το δίνει και το ίδιο το σχολικό βιβλίο για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου. Στο συγκεκριμένο μάθημα που αφορά στις πολιτικές διαστάσεις της κρίσης του 1929, το βιβλίο αναφέρει για τη Σοβιετική Ενωση την εποχή του Στάλιν ότι: «Σχεδόν όλες οι εξουσίες συγκεντρώθηκαν στην κορυφή της κρατικής ηγεσίας. Οσοι κρίνονταν ότι μπορούσαν να απειλήσουν το καθεστώς διώκονταν ανελέητα. Την περίοδο 1936 – 1938 εκτελέστηκαν ως υπονομευτές του καθεστώτος, μετά από δίκες – παρωδίες, οι περισσότεροι από τους μπολσεβίκους ηγέτες που είχαν πάρει μέρος στην επανάσταση του 1917. Ετσι, το κομμουνιστικό κόμμα μετατράπηκε, βαθμιαία, σ’ ένα συγκεντρωτικό μηχανισμό που απλώς υλοποιούσε τις αποφάσεις και λάτρευε τον ηγέτη του (προσωπολατρία). Τα φαινόμενα αυτά, που αποτελούσαν σαφώς στρεβλώσεις των θεωρητικών αρχών του μαρξισμού, έγιναν γνωστά αργότερα ως σταλινισμός».

Οταν τέτοια χυδαία προπαγάνδα δίνεται από τα ίδια τα βιβλία για να παρουσιαστεί στις αίθουσες διδασκαλίας, ο εκπαιδευτικός είναι υποχρεωμένος να αντισταθεί. Να αρνηθεί να γίνει φερέφωνο της πολιτικής του ιμπεριαλισμού στο σχολείο. Μια τέτοια στάση θα συναντήσει τη στήριξη του προοδευτικού λαϊκού κινήματος, θα καταξιώσει τους ίδιους τους καθηγητές στις συνειδήσεις των μαθητών ως πραγματικούς δασκάλους.

 

Απαράδεκτο μπόλιασμα στα μυαλά των παιδιών

 

Το παράδειγμα της Ηλιούπολης δεν είναι το μοναδικό. Σε μια σειρά σχολεία παρουσιάζεται με ένταση το φαινόμενο καθηγητές να προσπαθούν να μπολιάσουν τα μυαλά των παιδιών με αντικομμουνισμό. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σπεύδουν να ενισχύσουν την επίθεση στις νεανικές συνειδήσεις διάφορα στελέχη και επιρροές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αντικομμουνισμός εντείνεται μέρα με τη μέρα, όσο εντείνεται η ταξική πάλη, όσο διευρύνεται η απήχηση του ΚΚΕ στους νέους, στους εργαζόμενους, στο λαό.

Εκπαιδευτικοί, από εκείνους που δε σέβονται, ούτε τιμούν τον παιδαγωγικό τους ρόλο, αποκρύπτουν τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού σε όλους τους τομείς, διαστρεβλώνουν την αλήθεια και επιδίδονται στο «χάψε παιδί μου ψέματα». Αναφέρουμε ορισμένα ακόμα παραδείγματα:

1o EΛ Πετρούπολης: Φιλόλογος που πρόσκειται στο ΣΥΝ προπαγάνδισε την αντισοβιετική και αντισταλινική θεατρική παράσταση «Rock ‘n Roll» μοιράζοντας μάλιστα διαφημιστικά φυλλάδια της παράστασης μέσα στο σχολείο και έκλεισε ραντεβού με τους μαθητές της Β’ τάξης (εκτός σχολικού ωραρίου) να τη δουν.

Στο ίδιο σχολείο εκπαιδευτικός, συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, κατά καιρούς, και ιδιαίτερα ενόψει πανεργατικών απεργιών, παπαγαλίζει τις ατάκες του Πάγκαλου, λέει ότι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ πάνε πάντα μόνα τους, είναι «απαρχαιωμένο Κόμμα, με συντηρητικές αντιλήψεις».

Και οι δύο καθηγητές παραδίδουν στη συνέχεια «μαθήματα δημοκρατίας» αφού, σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών, όταν προσπαθούν μέλη της ΚΝΕ να απαντήσουν, τους αντιμετωπίζουν είτε λέγοντάς τους ότι «είσαι κολλημένος, δε κουβεντιάζω μαζί σου», είτε «κόβουν» την κουβέντα που οι ίδιοι ξεκίνησαν «πολλή ώρα χάσαμε, πάμε να κάνουμε μάθημα» .

3ο ΕΛ Πετρούπολης: Καθηγητής απαγόρευσε σε μαθητή – μέλος της ΚΝΕ να διακινήσει τον «Οδηγητή», λέγοντας ότι απαγορεύονται εφημερίδες και έντυπα μέσα στο σχολείο. Το ίδιο βέβαια δεν ισχύει για τα αντικομμουνιστικά φυλλάδια, παντός τύπου, τις επιχειρήσεις, τους χορηγούς και τους προπαγανδιστές της ΕΕ.

ΕΠΑΛ Πετρούπολης: Καθηγήτρια στο μάθημα Οικονομικών, ενώ μιλούσε σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του καπιταλισμού, αναφέρθηκε στα… «εγκλήματα του Στάλιν» και στην …«έλλειψη δημοκρατίας στη Σοβιετική Ενωση».

4ο ΕΛ Πετρούπολης: Φιλόλογος που πρόσκειται στο ΣΥΝ κάνει επανειλημμένα αντικομμουνιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος, μιλώντας περί «κόκκινου φασισμού», «δολοφονίες του Στάλιν», …απαγορεύσεις στη Σοβιετική Ενωση που «ούτε να πεις ελεύθερα τη γνώμη σου δε μπορούσες».

5ο ΕΛ Βύρωνα: Την περασμένη Πέμπτη στο μάθημα Ιστορίας στη Γ’ Λυκείου η καθηγήτρια, η οποία πρόσκειται στον ΣΥΝ, πρόβαλε το αντικομμουνιστικό ντοκιμαντέρ του Π. Τσίμα για τον Αρη Βελουχιώτη, που ούτε λίγο ούτε πολύ αφήνει αιχμές ότι «τον έφαγε το ΚΚΕ». Το σχόλιο της καθηγήτριας ήταν «βλέπετε τι κάνουν οι κακές παρέες», εννοώντας το ΚΚΕ, ενώ κατά καιρούς μιλάει για «τα εγκλήματα του Στάλιν» και αναφέρεται στο «πόσο κολλημένο είναι το ΚΚΕ. Εχω περάσει από ‘κει και τα ξέρω». Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ένας φιλόλογος, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας τα περί δολοφονιών του Στάλιν.

Advertisements
Published in: on 16/04/2009 at 09:47  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2009/04/16/164/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s