Γίνε και εσύ συμμέτοχος στο … «κόλπο».

«Επιμόρφωση Γονέων» με  35 € το κεφάλι!

 

Πόσο αξίζει ένας γονιός;

Εξαρτάται από το πόσο μορφω­μένος είναι. Μην πάει το μυαλό σας στην Παιδαγωγική.

Εδώ μι­λάμε για μπίζνες

Η συγκεκριμένη επιχειρημα­τική δραστηριότητα ονομάζεται «Επιμόρφωση Γονέων«, οργανώ­νεται από το Υπουργείο Παιδείας με χρηματοδότηση από ευρω­παϊκά κονδύλια και δίνει τη δυ­νατότητα σε ιδιωτικές εταιρείες να βγάλουν εύκολο χρήμα από τους γονείς των μαθητών. Διαβά­ζουμε σε εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ, του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθ­μιας Εκπαίδευσης, Διεύθυνσης Σπουδών Εκπαίδευσης, ότι «έχει ξεκινήσει η Δράση Γονείς .gr, στο πλαίσιο της οποίας μπορούν να εκπαιδευτούν 40.000 γονείς μα­θητών Γυμνασίου σε θέματα πληροφορικής και ασφαλούς χρήσης του Ιντερνετ». (Από το www.goneis.gr  Η δράση γονείς.gr συγχρηματοδοτείται κατά 20% από εθνικούς πόρους και κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας»

Copyright © 2008 EDET – All rights reserved

(δικά μας δηλαδή χρήματα και απο την μια και απο την άλλη «χρηματοδότηση»)

Να μάθουν βέβαια οι γονείς την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, καμιά αντίρρηση!

Όταν όμως δεν υπάρ­χει καν δημόσιος φορέας και ιδιωτικές εταιρείες ανταγωνίζο­νται για το ποια θαποσπάσει τους γονείς των μαθητών, τότε αλλού καταλήγουμε

Ιδιωτικές εταιρείες να επιδοτούνται από το δημόσιο για να παρέχουν σχετι­κές υπηρεσίες σε γονείς, γιαυτό και άρχισαν να στέλνουν φυλλά­δια στα Γυμνάσια για να τσιμπή­σουν πελάτες, χρησιμοποιώντας σαν αγκίστρι τους καθηγητές.

Έτσι μια εταιρεία ενημέρωνε τους καθηγητές, που θα συμπλη­ρώσουν μια συγκεντρωτική κα­τάσταση με ενδιαφερόμενους γονείς, ότι θα πάρουν και μίζα, 35 ευρώ το κεφάλι!

Καθηγητές λοιπόν «ντήλερ» των εταιριών;     

 

Και οι γονείς;

 

Εδώ μπαίνει το μέσο. Η διαφήμιση του προγράμματος, από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, είναι συνεχείς. Καθημερινός βομβαρδισμός για την «αναγκαιότητα» του προγράμματος που θα προστατεύσει τα παιδιά από τους κινδύνους του ίντερνετ. Κάθε μέρα ειδήσεις για παγίδες στα chat room και στο διαδίκτυο.

Το «τυρί» ορατό και «φάκα» ορθάνοικτη, άρχισε ήδη το τσίμπημα.

 

Παράδειγμα το 3ο Γυμνάσιο όπου η πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου γονέων, που έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Κίνησης Γονέων», ψήφισε το συγκεκριμένο «κόλπο» βρίσκοντάς το μάλιστα «εξαιρετικό», δεν έχει σημασία που οδηγούν αυτού του είδους οι «Επιμορφώσεις», δεν έχει σημασία τι είδους σχολείο ετοιμάζουν τα μονοπώλια, δεν έχει σημασία αν θα είναι υπεύθυνοι για την αδυναμία των εργατών και των αυτοαπασχολούμενων της επόμενης γενιάς να πληρώνουν την εκπαίδευση των παιδιών τους, εξ άλλου αυτοί για τα παιδιά τους έχουν χρήματα, είτε θεωρούν ότι δεν τους αφορά.

 

Αντισταθείτε, μην βάζετε πλάτη σε αυτό το «κόλπο» που ετοιμάζει (μαζί με άλλα) την είσοδο των ιδιωτών στα σχολεία.

 

Καταψηφίστε τα σχέδια τους και τους «συνεργάτες» τους.

Advertisements
Published in: on 30/03/2009 at 19:24  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2009/03/30/%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%83%cf%8d-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%ad%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%e2%80%a6-%ce%ba%cf%8c%ce%bb%cf%80%ce%bf/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s