Καταγγελία για διώξεις στο 3ο Γυμνάσιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια τρομοκράτησης των γονιών που αποφάσισαν να αντισταθούν στην παραπέρα προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου σχολείου και του ρόλου που πρέπει να παίζει το γονεϊκό κίνημα στα σχολεία, δεν θα περάσει.
Δεν θα καταφέρουν να μας κάνουν να σταματήσουμε αυτό που ξεκινήσαμε.
Τους υποσχόμαστε ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους σε ότι κι αν κάνουν
Η επίθεση που δέχτηκε η ‘‘Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων Ηλιούπολης’’ από την διεύθυνση του 3ου Γυμνασίου Ηλιούπολης από την πρώτη ημέρα που η εκπρόσωπός της διεκδίκησε και ανέδειξε την παράτυπη και μη υποχρεωτική αγορά διδακτικών βοηθημάτων στα ξενόγλωσσα μαθήματα, που τόσα χρόνια υποχρεώνονταν να πληρώνουν οι γονείς, καθώς και για την αντίδραση μας για την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στο κλειστό που το μετέτρεψε σε ‘‘πτέρυγα φυλακής’’, ήταν αναμενόμενη για εμάς.
Αυτό όμως που δεν περιμέναμε να συμβεί ήταν η απροκάλυπτη και ολομέτωπη επίθεση σε μαθητές που οι γονείς τους συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο μας.
Η στοχοποίηση των μαθητών που διεκδικούν, όπως η περίπτωση του πρώην προέδρου του 15μελούς που αναγκάστηκε σε παραίτηση, δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Η τιμωρία μαθήτριας για την κατοχή και όχι χρήση κινητού, με μονοήμερη. Η απίστευτη συμπεριφορά της καθηγήτριας (χρήστης κινητού εν ώρα μαθήματος) που δήλωσε στην μητέρα, (υποψήφια της Αγωνιστικής Συνεργασίας) της μαθήτριας ότι: «Χάρη σας κάνω που την έχω στο μάθημά μου»(!) «δεν την θέλω στο σχολείο μου»(!!!), η απαράδεκτη συκοφάντηση μαθητή από την υποδιευθύντρια, ότι δήθεν προσπάθησε να βάλει φωτιά στα θρανία και στο σχολείο, με την δημόσια κατηγορία του από τον διευθυντή στο προαύλιο, μετά την προσευχή, αλλά και η άρον – άρον επικύρωση από τον σύλλογο διδασκόντων, μετά από παράνομη συνεδρίαση που έγινε χωρίς τους εκπροσώπους του 15μελους όπως ορίζει ο (εγκεκριμένος από το ΥΠΕΠΘ) Κανονισμός λειτουργίας Μαθητικών Κοινοτήτων στο άρθρο 5 (παρ. 4 και 6) καθώς και η παραβίαση των παραγράφων 1 και 2.
Η τιμωρία τους με μονοήμερη αποβολή, δεν είναι προσπάθεια προστασίας του σχολείου όπως επικαλέστηκε ο διευθυντής Κουσερής αλλά προσπάθεια τρομοκρατίας. Όταν ο διευθυντής (παιδαγωγός) μιλάει για ‘‘Σωφρονισμό’’ σε σχολείο δεν νομίζουμε να χρειάζεται σχολιασμό, γιατί πολύ απλά δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του σχολείου.

Πιστεύουμε ότι το δίκιο μας επιβάλλεται να το διεκδικούμε και δεν το διαπραγματευόμαστε.
Σας καλούμε όλοι μαζί, γονείς, μαθητές και δάσκαλοι, που βλέπουν το σχολείο σαν χώρο μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης να αντισταθούμε σε τέτοιες πρακτικές.


‘‘Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων’’
3ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

Advertisements
Published in: on 06/03/2009 at 23:43  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2009/03/06/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%cf%8e%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-3%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s