ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί Γονείς του 3ου Γυμνασίου Ηλιούπολης.
Η ‘‘Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων’’ στο 3ο Γυμνάσιο κατέθεσε αίτηση στον Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου κ. Κουσερή Γεώργιο για να πληροφορηθεί σχετικά με τα ξενόγλωσσα βιβλία, ζητώντας βάση ποιού εγγράφου του ΥΠΕΠΘ καλούνται οι γονείς να αγοράζουν τα βιβλία με δικά τους έξοδα.
Μετά την αρχική δυσφορία του κ διευθυντού το αίτημα μεταφέρθηκε στην κ. Αλιάγα που ανέλαβε να μας πληροφορήσει σχετικά.
Την Παρασκευή 6/2/2009 μας χορηγήθηκαν τρία έγγραφα (ένα για κάθε γλώσσα) σχετικά με την έγκριση των βοηθημάτων για Αγγλικά – Γαλλικά και Γερμανικά, πουθενά στα έγγραφα αυτά δεν αναφέρεται ότι τα βιβλία τα πληρώνουν οι γονείς, στην τελευταία δε σελίδα γράφει χαρακτηριστικά το εξής: «Με εγκύκλιό μας θα σας ενημερώσουμε για την διαδικασία αγοράς του βιβλίου του μαθητή».
Πουθενά δεν αναφέρει ότι η αγορά θα γίνει από τον μαθητή.

Εν μέσω προσωπικών επιθέσεων και προσπαθειών υποβάθμισης του ρόλου του εκλεγμένου μέλους της ‘‘Αγωνιστικής Συνεργασίας’’ από μερίδα συμμετεχόντων στο σχολικό συμβούλιο, η κ. Πελώνη, με φανερή δυσφορία, απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου, ρωτώντας αν «επιτρέπεται να δίνονται σε οποιονδήποτε(!!) έγγραφα του σχολείου» !!!
Θεωρώντας ότι προσπαθούν να αποφύγουν να απαντήσουν στο ερώτημα μας, επανερχόμαστε με την ίδια αίτηση που είναι η έξης:
«Παρακαλώ να μας χορηγήσετε οποιαδήποτε απόφαση, εγκύκλιο, έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων που να αναφέρει σχετικά με τα ξενόγλωσσα βιβλία που καλούνται οι γονείς ή κηδεμόνες να αγοράζουν με δικά τους χρήματα σε δημόσιο σχολείο».
Δεν θα σταματήσουμε να ρωτάμε μέχρι να δοθούν απαντήσεις στα εκάστοτε ερωτήματά μας.
Δεσμευόμενοι από το διεκδικητικό πλαίσιο που καταθέσαμε πριν τις εκλογές ως ‘‘Αγωνιστική Συνεργασία’’ θα διεκδικούμε και θα ενημερώνουμε τους γονείς για τα διαδραματιζόμενα εντός και εκτός των σχολείων της πόλης μας.
Σας καλούμε να παρακολουθείτε τα ΔΣ των Συλλόγων μας για να μην αποφασίζουν ερήμην σας το επίπεδο Παιδείας που προσπαθούν να δημιουργήσουν.
Σας καλούμε να συμπαραταχθείτε με την ‘‘Αγωνιστική Συνεργασία’’ για να μην χαθεί το δικαίωμα των παιδιών μας στην δωρεάν εκπαίδευση.

Η ‘‘Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων’’
3ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

Advertisements
Published in: on 06/02/2009 at 19:32  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2009/02/06/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%b1/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s