Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων του 1ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Tώρα, που η Ελλάδα θρηνεί για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή από το χέρι ενός ειδικού φρουρού, εκπαιδευμένου να θεωρεί το λαό εχθρό του, εμείς οι  Γονείς αξίζει να θυμηθούμε εκείνο το παλιό τραγούδι που λέει: «Και όταν θα έρθουν οι καιροί/Που θα έχει σβήσει το κερί στην καταιγίδα/Υπερασπίσου το παιδί/ Γιατί αν γλιτώσει το παιδί/υπάρχει ελπίδα…».

Εμείς οι γονείς αξίζει να κοιτάξουμε –και να συμβάλουμε στο να αλλάξει- την πραγματικότητα που βιώνει το παιδί (μας) και μαζί την πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι (μας). Οταν η κυβέρνηση προσφέρει απλόχερα στις τράπεζες 28 δις ευρώ, ο προϋπολογισμός για την παιδεία για το 2008 αφορά ποσό περίπου 6,7 δις (!) ευρώ (2 δις ευρώ για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 2,5 δις ευρώ για τη Δευτεροβάθμια, 1 δις ευρώ για τον Πανεπιστημιακό Τομέα, 409 εκ. ευρώ για τον Τεχνολογικό Τομέα). Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς αντιμετωπίζουν την υποχρηματοδότηση και την απαξίωση της δημόσιας παιδείας, την εντατικοποίηση της σχολικής ύλης, τον εργασιακό μεσαίωνα. Ολα αυτά δεν είναι ουρανοκατέβατα. Πατάνε στις πολιτικές εκείνων που υπηρέτησαν και υπηρετούν την απαίτηση του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης να ισοδυναμεί η ζωή μας με εμπόρευμα.

Η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, και όχι η κάλυψη των αναγκών της «αγοράς», είναι το ζητούμενο. Κι είναι δεμένη άρρηκτα αυτή η απαίτηση με το αίτημα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σχολείο για όλους τους μαθητές που να διαμορφώνει ελεύθερους πολίτες με κριτική σκέψη, με αγάπη για τη γνώση και τον άνθρωπο, με καλλιέργεια της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η συμπόρρευση  γονιών, μαθητών και καθηγητών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους  δίνει νόημα στην έννοια της σχολικής κοινότητας. Το να αφουγκραστούμε την αγωνία των παιδιών μας δίνει νόημα στην όποια προσπάθειά μας. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·        15% του προϋπολογισμού για την Παιδεία. Ούτε 1€ από τους Γονείς για εκπαιδευτικές ελλείψεις.

·        Ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό αποκλειστικά Δημόσιο σχολείο για όλους

·        Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

·        Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Παιδείας

·        Κάλυψη του συνόλου των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μέσα στο πρόγραμμα του σχολείου, χωρίς να χρειάζεται ένα δεύτερο, επί πληρωμή.

·        Απόσυρση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων και βιβλίων.

·        Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν τριτοβάθμια Εκπαίδευση

·        Μόνιμο βοηθητικό προσωπικό, πλήρους απασχόλησης ( δυο καθαρίστριες ανά σχολείο, φύλακες όταν είναι κλειστό το σχολείο )

·        Ιατροφαρμακευτική Δημόσια & Δωρεάν περίθαλψη για όλα τα παιδιά

·        Αντισεισμικός έλεγχος για το σχολικό μας κτίριο

·        Λειτουργία της βιβλιοθήκης του σχολείου που αυτή τη στιγμή – παρά τις προσπάθειες των καθηγητών – έχει μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας

·        Ενισχυτική διδασκαλία για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

·        Εμφαση σε δημιουργικές δραστηριότητες (προβολές ταινιών, συζητήσεις, μουσικές εκδηλώσεις)

 

Ολοι όσοι συμφωνείτε με τις θέσεις αυτές, ας στηρίξετε την Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων του 1ου Γυμνασίου Ηλιούπολης. Αξία δεν έχει μόνο η ψήφος αλλά και η συμμετοχή σας.

Published in: on 02/02/2009 at 10:40  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2009/02/02/%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%ad%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85-1%ce%bf%cf%85-%ce%b3/trackback/