ΨΗΦΙΣΜΑ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ

 

 

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων» 1ου Γυμνασίου Ηλιούπολης έχει καταθέσει στο ΔΣ  Γονέων του 1ου Γυμνασίου Ηλιούπολης για ψήφιση το εξής κείμενο:

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Καταγγέλλουμε τους βομβαρδισμούς των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη και τον συνεχιζόμενο  αποκλεισμό της Γάζας που οδηγούν σε εξαθλίωση και μαζικό αφανισμό τους Παλαιστινίους.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ δολοφονεί και καταπατά τα δικαιώματα των Παλαιστινίων με την ενθάρρυνση των κυβερνήσεων των  ΗΠΑ και της ΕΕ που εξυπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδιά τους στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι  το μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας των λαών μπορεί να τους σταματήσει.

Η σιωπή ή τα μισόλογα στο έγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη με θύματα αμάχους και μικρά παιδιά είναι συνενοχή.  Απορρίπτουμε  την τακτική των ίσων αποστάσεων  ανάμεσα σε θύτη και θύμα που έχει επιλέξει η ελληνική κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση.

 Καλούμε το γονεϊκό και μαθητικό κίνημα, αλλά και κάθε γονιό και μαθητή ξεχωριστά,  να καταδικάσει την ισραηλινή επιθετικότητα , να μετέχει σε εκδηλώσεις συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων και να συμβάλλει στις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ζητάμε να μην χρησιμοποιηθεί η χώρα μας για μεταφορά πολεμικού υλικού προς το Ισραήλ, να σταματήσει η κατοχή στα Παλαιστινιακά εδάφη, να αποσυρθούν οι έποικοι και να  δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική  Ιερουσαλήμ.

Published in: on 23/01/2009 at 10:55  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/2009/01/23/%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1-1%ce%bf%cf%85-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%85/trackback/