Διεκδικητικo Πλαισιο

Άλλη μια σχολική χρονιά, μέσα στη γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης , με το τσουνάμι της ακρίβειας , των ανατιμήσεων , των φοροεπιδρομών , των ιδιωτικοποιήσεων , της καταλήστευσης του Λαϊκού εισοδήματος .
Όλα δείχνουν ότι η Εκπαίδευση αλλάζει ριζικά . Με βάση τις αντιεκπαιδευτικές & αντιπαιδαγωγικές μεταρρυθμίσεις , υλοποιώντας τη διεθνή απαίτηση των μονοπωλίων και της Ε.Ε. για στενότερη σύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς , έρχονται να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο το βιοτικό επίπεδο της Λαϊκής Οικογένειας , των Εκπαιδευτικών , των Μαθητών , των Γονιών τους .
Οι Λαϊκές ανάγκες δεν περιμένουν πια , απαιτούν άμεση κάλυψη . Αντί αυτού η Κυβέρνηση προχωρά , στηριζόμενη ( επί της ουσίας ) και από άλλα Κόμματα που συμφωνούν & υποτάσσονται στην Ε.Ε. , στον μεθοδευμένο σχεδιασμό της , ώστε τα παιδιά μας να «βγουν» , αμόρφωτα , ευέλικτοι εργαζόμενοι , σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα !!!

  • Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης μεγαλώνει .

  • Η υποχρεωτική φοίτηση στο Νηπιαγωγείο , διώχνει την πλειοψηφία των προνηπίων από τα Δημόσια Νηπιαγωγεία .

  • Η συντόμευση του χρόνου σπουδών, ( σχεδιάζουν σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου, 5ετές Δημοτικό- μεταλυκειακό έτος, βλ. δηλώσεις Βερέμη-πορίσματα ΕΣΥΠ ) μεθοδεύει την πρόωρη εκγύμναση δεξιοτήτων και τη μείωση της γενικής παιδείας μαζί με τη διεύρυνση των εξεταστικών φίλτρων και την ενίσχυση των ταξικών φραγμών .

  • Η ταξική ενίσχυση του ανισότιμου διπλού σχολικού δικτύου ( ΓΕΛ-ΤΕΕ ) με την εμφάνιση των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στοχεύει στη μαζικοποίηση της πρόωρης ψευτοκατάρτισης και στο βαθύτερο κοινωνικό διαχωρισμό .

  • Τα νέα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία όσο δεν αποσύρονται , και μαζί με αυτά μια σειρά από ευρωπαϊκά προγράμματα ( αγωγή υγείας-περιβάλλον-επιχειρηματικότητα-Ευρωπαϊκή Άνοιξη), σχεδιασμένα και χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε., διευρύνουν τη σύγχυση και την αμάθεια με στόχο τον απόλυτο έλεγχο της συνείδησης και σκέψης των νέων για την πιο εύκολη αναπαραγωγή πειθήνιων αυριανών ευρωπαίων πολιτών και εξαθλιωμένων ελαστικών της απασχόλησης .

  • Η «αξιολόγηση» του εκπαιδευτικού έργου υλοποιείται σταδιακά. Το ποσοστό των ωρομίσθιων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών αυξάνεται .

  • Η εφαρμογή του Νόμου Πλαισίου, η νομιμοποίηση των ΚΕΣ και των ψευτοκολεγίων, τα χρυσοπληρωμένα μεταπτυχιακά, παραδίδουν την Ανώτατη εκπαίδευση ολοκληρωτικά στο μονοπωλιακό κεφάλαιο και στους ισχυρούς του πλούτου .

  • Το σχεδιαζόμενο και με τον ‘‘ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2’’ πέρασμα της εκπαίδευσης στην τοπική αυτοδιοίκηση θα οδηγήσει σε παραπέρα υποβάθμισή της και ιδιωτικοποίησή της. Γνωρίζουμε όλοι τα αποτελέσματα από την μεταβίβαση της ευθύνης για τα σχολικά κτήρια στους Δήμους, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους.

Απαιτούμε, Διεκδικούμε, Αγωνιζόμαστε για:

√    15% του προϋπολογισμού για την Παιδεία . Ούτε 1€ από τους Γονείς για εκπαιδευτικές ελλείψεις .
√    Ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό αποκλειστικά Δημόσιο σχολείο για όλους
√    Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
√    Δημιουργία επαγγελματικών σχολών, ενταγμένων στο εκπαιδευτικό σύστημα, μετά το 12χρονο σε «μεταλυκειακό» επίπεδο.
√    15 το πολύ μαθητές ανά τμήμα για το νηπιαγωγείο και τις δύο πρώτες τάξεις του Δημοτικού, 20 για τις υπόλοιπες.
√    Ακύρωση συνολικά της ευέλικτης ζώνης και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
√    Ριζική αλλαγή στο περιεχόμενο και στη λειτουργία του σχολείου.
√    Έξω ο ΣΕΒ και οι επιχειρήσεις από τα σχολεία
√    Κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, της παραπαιδείας και κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Παιδείας
√    Όχι στην αξιολόγηση .Κανείς αξιολογητής στην τάξη. Απόρριψη κάθε αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας Ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη
√    Κατάργηση των Ν.2525 και 2640.
√    Όχι στο ολοήμερο παιδοφυλακτήριο και την ανταποδοτική λειτουργία του σχολείου.
√    Κάλυψη του συνόλου των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μέσα στο πρόγραμμα του σχολείου, χωρίς να χρειάζεται ένα δεύτερο, επί πληρωμή.
√    Απόσυρση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων και βιβλίων.
√    Μόνο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Κατάργηση του θεσμού του αναπληρωτή και του ωρομίσθιου. Διορισμοί που να καλύπτουν τις διευρυμένες ανάγκες, μέσα από την επετηρίδα . Επαναφορά της επετηρίδας- κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ . Κατάργηση του καθηκοντολόγιου.
√    100% αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια για τις επιλογές των στελεχών της εκπαίδευσης.
√    Εκπαίδευση και μετεκπαίδευση του εκπαιδευτικού μέσα από Ενιαίες Πανεπιστημιακές Παιδαγωγικές Σχολές Όχι στην αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος
√    Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Γ΄ Βάθμια Εκπαίδευση
√    Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που έχουν στόχο την αναπαραγωγή ευάλωτων απασχολήσιμων για τις νέες σκληρότερες συνθήκες εκμετάλλευσης.
√    Μόνιμο βοηθητικό προσωπικό , πλήρους απασχόλησης ( 2 καθαρίστριες ανά σχολείο— φύλακες όταν είναι κλειστό το σχολείο – γραμματειακή υποστήριξη —τραπεζοκόμοι & μάγειροι , δημιουργία εστιατορίων , στα ολοήμερα σχολεία )
√    Ιατροφαρμακευτική Δημόσια & Δωρεάν περίθαλψη για όλα τα παιδιά
√    Νέα σύγχρονα ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεία και ΟΧΙ ανώνυμες εταιρείες , μέσω Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα ( ΣΔΙΤ ) .Κατάργηση των ενοικιαζόμενων σχολείων & της διπλοβάρδιας .
√    ΟΧΙ στο αποκεντρωμένο, ευέλικτο σχολείο της ΑΓΟΡΑΣ .

Δημοσιεύτηκε on 06/03/2009 at 23:37  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://gonewn.wordpress.com/%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%b9%ce%bf/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s